• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Verlenging afspraak over sociale zekerheid grenswerkers

Er is een ambtelijke overeenkomst over een tussenoplossing voor grenswerkers. Grenswerkers behouden in ieder geval het komende halfjaar de mogelijkheid om thuis te werken zonder een verschuiving van sociale zekerheid. Dit zei minister Van Gennip (SZW) op 14 juni tijdens een plenaire vergadering in de Tweede Kamer.

De overeenkomsten met België en Duitsland inzake de crisismaatregelen in verband met corona voor grenswerkers lopen voor belastingen en sociale zekerheid per 30 juni 2022 af. Minister Van Gennip gaf tijdens het tweeminutendebat Formele Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid aan dat de huidige richtlijn voor sociale zekerheid met zes maanden wordt verlengd. Dat geldt zowel voor nieuwe als oude gevallen van thuiswerkende grensarbeiders. De technische details worden nog verder uitgewerkt.Staatssecretaris Van Rij liet onlangs weten dat het nog niet zeker is of er een thuiswerkregeling in de belastingverdragen komt en, zo ja, hoe deze er precies uit komt te zien.

Bron: Tweede Kamer 14-06-2022


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.