• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Tweede tijdvak STAP-budget ook weer snel op

Ook de tweede ronde van het STAP-budget was weer snel op. Maandagochtend 2 mei 10.00 uur ging voor de tweede keer dit jaar het STAP-loket open. Net als bij de eerste aanvraagperiode was de interesse vanaf de start erg groot. Ruim 45.000 mensen hebben een aanvraag ingediend waardoor op 3 mei rond 20.30 uur geen budget voor deze periode meer beschikbaar was.

Het STAP-budget is een landelijke regeling vanuit de overheid, voor mensen tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd, bedoeld om een training, cursus of opleiding te volgen. UWV voert deze regeling namens de overheid uit en daarvoor is een digitaal portaal ontwikkeld. Per persoon is één keer per jaar STAP-budget te verkrijgen met een maximum van € 1.000, zolang er budget is. Het STAP-budget wordt direct aan de opleider uitgekeerd. Dit jaar zijn vijf aanvraagtijdvakken – om de twee maanden – waarin het STAP-budget kan worden aangevraagd. De tweede aanvraagperiode is nu gesloten en de volgende aanvraagperiode start op 1 juli. In totaal is er dit jaar circa € 160 miljoen beschikbaar voor meer dan 160.000 toekenningen, afhankelijk van de gemiddelde hoogte van het aangevraagde STAP-budget. Vanaf volgend jaar loopt dit budget op tot € 200 miljoen verdeeld over 6 tijdvakken.

Bron: UWV, 04-05-2022


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.