• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Toepassen anoniementarief en vertraagde afgifte BSN

Omdat de doorlooptijd van de afgifte van nieuwe burgerservicenummers (BSN’s) bij gemeenten langer is dan gebruikelijk, versoepelt de Belastingdienst de toepassing van het anoniementarief.

Normaal gesproken moet een nieuwe werknemer uiterlijk op de 1e werkdag bepaalde gegevens aan de werkgever verstrekken, zoals het BSN. Krijgt de werkgever dit niet of heeft de werknemer geen BSN, dan moet de werkgever het anoniementarief toepassen. Omdat de doorlooptijd van de afgifte van nieuwe BSN’s bij gemeenten langer is dan gebruikelijk, kan het zijn dat een nieuwe werknemer niet tijdig over een BSN beschikt. Als zowel de werknemer als de werkgever kunnen aantonen geen invloed te hebben op het ontbreken van het BSN, dan kan de werkgever de Belastingdienst om toestemming vragen om het anoniementarief niet toe te passen. Dit kan door een brief of e-mail te sturen naar het belastingkantoor.

Bron: Belastingdienst 08-09-2022


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.