• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Tegemoetkoming voor ondernemers met schade door hoogwater

Ondernemers uit Limburg en Brabant die omzetverlies leden door het hoogwater in de zomer van 2021 kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling.

De getroffen ondernemers kunnen hiervoor in de periode van 24 oktober tot en met 5 december 2022 een aanvraag indienen. De regeling voorziet in een tegemoetkoming van 30% van het omzetverlies in kwartaal 3 en 4 van 2021 en kwartaal 1 van 2022. Er moet een aanzienlijk omzetverlies zijn geleden in deze kwartalen (50%). Het Rijk heeft aan de Provincie Limburg een specifieke uitkering van € 24 miljoen toegekend, om deze tegemoetkoming te kunnen realiseren.De officiële naam van de regeling is ‘Nadere subsidieregels omzetderving door overstromingen door zoet en afstromend water in juli 2021 in Limburg en Noord-Brabant.Het meldingsformulier Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL) is vanaf 24 oktober aan te vragen bij RVO.nl (https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/towl). Voor het indienen van een aanvraag wordt om eHerkenning niveau 3 gevraagd.

Bron: Min. EZK 19-10-2022


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.