• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Steeds meer personeel reist eersteklas

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor om hun personeel eersteklas per trein te laten reizen. Redenen zijn de steeds vollere treinen en de krappe arbeidsmarkt. Dat dit wat extra kost, maakt werkgevers niet uit.

BNR heeft gegevens hierover opgevraagd bij mobiliteitsprovider Shuttel. Bedrijven kiezen bewust voor reizen in de eerste klas. Het werkt kostenverhogend, maar het verhoogt ook de werknemerstevredenheid in tijden van een zeer krappe arbeidsmarkt. Niemand wil chagrijnig personeel dat een hele treinreis heeft moeten staan. Bovendien biedt het medewerkers de mogelijkheid om te werken vanuit de trein.

Ook als werknemers dertig minuten of langer moeten reizen, is hun werkgever sneller geneigd om een eersteklas treinkaartje te betalen, ziet Shuttel. Voorwaarde is dan wel dat de laptop alvast wordt opengeklapt. Eerste klas reizen met de trein wordt echt gestimuleerd. Sommige bedrijven hebben ook liever dat men het werk niet in een drukke coupé doet. Een groot consultancybureau vindt het privacytechnisch beter om eersteklas te reizen, want de kans dat mensen meekijken is daar kleiner.

Bron: BNR 17-11-2022


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.