• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

Per 1 januari 2022 gelden nieuwe subsidieregels voor het verduurzamen van de woning. Wilt u uw woning verduurzamen? Als u twee verduurzamingsmaatregelen neemt, krijgt u niet 20% maar 30% van de kosten vergoed.

De subsidie geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. De subsidie kan worden aangevraagd bij minimaal 2 isolatiemaatregelen, of bij combinatie van 1 isolatiemaatregel met een (hybride) warmtepomp.

Onder verduurzamingsmaatregelen worden isolatie gerekend (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp.

Aanvragen via RVO

Een subsidieaanvraag kan u indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de internetsite van RVO vindt u een overzicht van de voorwaarden van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Meer informatie

Informatie over de standaard en streefwaarden voor isolatie die nodig is om aardgasvrij te kunnen wonen en de aanschaf van een warmtepomp leest u op rijksoverheid.nl.

Bron: forum fiscaal dienstverleners


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.