• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Formulier aanvraag verlenging bijzonder uitstel van betaling beschikbaar

Aanvraag bijzonder uitstel van betaling

Vanaf vandaag, 29 juni, stelt de Belastingdienst een online formulier beschikbaar voor het aanvragen van verlenging van het bijzonder uitstel van betaling.

Heeft u dus behoefte aan langer uitstel van betaling dan kunt u dit online aanvragen met het onlineformulier. Aan dit formulier kunnen ook een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose worden toegevoegd.

Uitstel aanvragen voor belastingbedragen boven de € 20.000

Wilt u uitstel van betaling aanvragen voor een belastingbedrag boven de € 20.000? In dat geval is het noodzakelijk dat u een verklaring van een derde-deskundige én een liquiditeitsprognose meestuurt bij de aanvraag van de verlenging.

Naheffingsaanslag

Als een aangiftebelasting niet, niet volledig of niet op tijd is betaald, kan een betaalverzuimboete worden opgelegd. De boete wordt door de Belastingdienst (zonder daar tegen bezwaar aan te tekenen) vernietigd als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Er is bijzonder uitstel van betaling aangevraagd en gekregen voor een naheffingsaanslag met een betaalverzuimboete omdat de aangifte niet is betaald.
  • Het gaat om een boete voor de periode waarin het versoepelde uitstelbeleid geldt. Concreet: een boete voor het tijdvak februari 2020 of later.
Neem contact op met Onderweegs & De Groot

Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling, het opstellen van een liquiditeitsprognose of het verkrijgen van een derde-deskundige? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder. 

Meer info?

Neem dan snel contact op met een van onze adviseurs of laat een terugbelverzoek achter.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk met u contact op om een afspraak te maken.

Maak nu een afspraak

Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.