• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Einde rentevastperiode in zicht – wat nu?

Loopt de rentevastperiode van uw rentecontract binnenkort af? In dat geval zult u zeer waarschijnlijk een nieuw rentevoorstel krijgen van uw financier. Dit voorstel ontvangt u op zijn vroegst twee maanden voor de einddatum. Houd dan rekening met een rente van 5,5% ‒ of nog veel hoger. In die situatie is het goed om concurrerende financiers en hun renteaanbod met elkaar te vergelijken. In de praktijk blijkt dat de verschillen behoorlijk groot zijn en al snel leiden tot duizenden euro’s renteverschil.
Om te voorkomen dat u zich onder druk gezet voelt, is het goed om inzichtelijk te hebben welke rentecontracten er zijn en welke looptijd deze contracten hebben. Zo kunt u vroegtijdig de cijfers in orde laten maken en contact laten leggen met andere financiers. Dat dit loont, blijkt wel uit de volgende situatie. Een zakelijke relatie ontving onlangs een renteaanbod van zijn huisbank van maar liefst 8,55%, terwijl een concurrent middels een herfinanciering ‘slechts’ 5,8% verlangde.

Tip Vraag offertes op bij verschillende financiers en toets de actuele marktrente!


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.