Actueel
Agro
Gepubliceerd op 14 december 2018

Zijn uw grondmonsters nog actueel?

Bedrijven die meedoen aan derogatie moeten elke vier jaar hun percelen opnieuw bemonsteren. Voor het jaar 2019 zijn grondmonsters alleen geldig, indien deze na 1 februari 2015 zijn genomen.

Bemonstering voor 1 februari

De analyseresultaten moet u als onderbouwing gebruiken bij het opstellen van het bemestingsplan. Het is daarom belangrijk dat de bodembemonstering vóór 1 februari heeft plaatsgevonden en dat de analyseresultaten vóór 1 februari op uw bedrijf aanwezig zijn. Controleer daarom of nieuwe grondmonsters noodzakelijk zijn en geeft zo nodig tijdig opdracht aan de monsternemer.

Onvoldoende grondmonsters

Indien u deelneemt aan derogatie en niet beschikt over voldoende geldige grondmonsters, zal dit leiden tot intrekking van derogatie.

Grondmonsters voor fosfaatdifferentiatie

Ook voor de toepassing van fosfaatdifferentiatie moet men over voldoende geldige grondmonsters beschikken. Ook in dit geval geldt dat de grondmonsters niet ouder mogen zijn dan vier jaar. Hiervoor geldt echter als peildatum 15 mei. Voor het jaar 2019 zijn voor toepassing van fosfaatdifferentiatie grondmonsters alleen geldig, indien deze na 15 mei 2015 zijn genomen.

Hoor- en optiekcentra zijn voor de BOR niet één bedrijf

Gepubliceerd op
26 maart 2024
Agro

Geen zelfstandigenaftrek door teveel uren in dienstbetrekking

Gepubliceerd op
25 maart 2024
Agro

Overgenomen schuld aan bv behoort tot verkoopprijs ab

Gepubliceerd op
24 maart 2024
Agro