Actueel
Agro
Gepubliceerd op 9 januari 2019

Wijzigingen graasdierpremie 2019

De graasdierpremie is bedoeld voor schapen en/of vrouwelijk vleesvee die grazen op niet-subsidiabele landbouwgrond (bijv. heide, duinen, kwelders en stadsparken). Naar aanleiding van opmerkingen van de Europese Commissie wordt de regeling voor 2019 aangepast.

Alleen nog grazen op niet-subsidiabele landbouwgrond

De dieren waarvoor in 2019 premie wordt aangevraagd, moeten op 15 mei 2019 op het bedrijf aanwezig zijn. Deze dieren moeten van 15 mei tot en met 15 oktober ononderbroken extensief grazen op niet-subsidiabele landbouwgrond van het bedrijf. De dieren mogen wel eerder afgevoerd worden, maar dan wordt de premie evenredig per dag berekend. De correctie voor subsidiabel grasland vervalt.

Schriftelijk bewijs bij een controle

Bij een controle op het bedrijf moet men kunnen laten zien welke percelen gebruikt worden voor begrazing. Dit kan alleen met schriftelijk bewijs zoals de Gecombineerde opgave, een gebruiksovereenkomst, een begrazingsschema, een logboek en/of kaartmateriaal

Vervallen ondergrens

De ondergrens van € 1.000 voor de graasdierpremie vervalt. Het bedrag van deze premie is onderdeel van de directe betalingen, waarvoor een ondergrens van € 500 geldt.

Aanpassing Gecombineerde opgave vanwege niet-productief bouwland

Gepubliceerd op
24 april 2024
Agro

Fiscus gaat lichtvaardig om met waarheid: € 80.000 PKV

Gepubliceerd op
22 april 2024
Agro

Geen belastingrente over periode na spontaan betalen aanslag

Gepubliceerd op
21 april 2024
Agro