Actueel
Agro
Gepubliceerd op 17 maart 2023

Weinig beweging op rosékalvermarkt

Prijzen van jongrosékalveren blijven stabiel op een niveau van € 5,20 per kilo geslacht gewicht. Dat geldt ook voor de oudrosés; gemiddeld is de prijs € 5,14, maar met verschillen tussen afnemers.

Het verhaal bij de rosékalveren is niet veel anders dan afgelopen weken. Het aanbod bij beide kalversoorten is niet bijzonder groot en de dieren zijn goed te plaatsen. In de markt is er hoop dat de naderende Pasen de afzet een stimulans aan de vleesafzet geeft; dat moet dan op korte termijn gebeuren. Vooralsnog blijven prijzen op een gelijk niveau.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren rosé 

Check alle prijzen vleeskalveren

Ruime spreiding prijs starters

Bij de starters is er geen eenduidig beeld. Prijzen af stal variëren sterk, van amper € 340 per kalf tot meer dan € 360 per kalf. De gemiddelde boerderij-notering blijft derhalve gelijk op een niveau van € 350 per dier. De algemene verwachting is dat de startersprijzen wel gaan stijgen, maar over wanneer verschillende de meningen. Een positief signaal is alvast dat de export van starters goed doorloopt, hoewel het vooral luxere kalveren zijn. Zo gaan er ook weer kalveren naar Spanje.

Prognose prijs kalveren rosé: rosékalveren en starters stabiel.

Bron: boerderij.nl

Echtgenote ingekomen werknemer is geen ingekomen werknemer

Gepubliceerd op
24 april 2024
Agro

Aanpassing Gecombineerde opgave vanwege niet-productief bouwland

Gepubliceerd op
24 april 2024
Agro

Niet aangeven inkomsten door cryptohandelaar is pleitbaar

Gepubliceerd op
23 april 2024
Agro