• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Voertuigverplichtingen landbouwvoertuigen

Vanaf 1 juli moet bij een controle voor ieder landbouwvoertuig en niet zelfrijdend werkmaterieel een kentekenbewijs overgelegd kunnen worden. Daarvoor moet het voertuig geregistreerd staan bij de RDW. Eind vorig jaar heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat aangekondigd dat tot 1 juli geen boetes zouden worden uitgedeeld bij het ontbreken van een kentekenbewijs. Het kenteken moet ook gemeld worden bij de verzekeraar. Die moet namelijk het voertuig aanmelden in het Centraal Register Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Wanneer voor een voertuig een ontheffing nodig is of er wordt sneller mee gereden dan 25 km/u, moet er een kentekenplaat op het voertuig zitten. Met ingang van 1 januari 2025 moeten alle geregistreerde voertuigen een kentekenplaat voeren. Er geldt een APK-plicht voor voertuigen met een constructiesnelheid van meer dan 40 kilometer per uur. Hiervan zijn vrijgesteld land- en bosbouwtrekkers die worden gebruikt voor landbouw, tuinbouw en veeteelt en hoofdzakelijk rijden op het terrein waar dit plaatsvindt. Terrein is inclusief landwegen, bospaden en akkers. 


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.