• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Varkensprijs Vion gaat hard omhoog

De varkensprijs van Vion stijgt deze week met € 0,16 naar € 1,60 per kilo geslacht gewicht (€ 1,467 ex btw).

Het is de tweede week op rij dat de notering daarmee een grote stap omhoog zet. De stijging deze week is € 0,04 meer dan vorige week. En toen trok de prijs met een plus van € 0,12 per kilo al drie keer zo hard aan dan de week daarvoor. In totaliteit is de varkensnotering van het vleesconcern daarmee sinds half februari al € 0,32 gestegen. Daarmee staat de varkensnotering deze week maar liefst 25% hoger dan drie weken geleden.

Doordat de varkensprijs in heel Europa stijgt, beweegt ook vleesmarkt mee omhoog. De prijzen van vleesonderdelen stijgen deze week met dubbele cijfers. Toch duurde het lang voordat Vion de knoop over het prijsniveau had doorgehakt vanwege de prijsstijging in de vleesmarkt. Ten opzichte van Duitsland, waar het varkensaanbod krapper is dan in ons land, is de prijsstijging van Vion nog behoudend. Maar ten opzichte van landen als Spanje, Frankrijk en Denemarken, is deze mutatie volgens Vion fors. Frankrijk en Spanje hebben net als Italië de prijsstijging gemaximeerd op € 0,06 per kilo levend gewicht, wat overeenkomt met € 0,07 per kilo geslacht gewicht. In Noord-Europa geldt deze maximering niet. Denemarken muteert doorgaans wat trager en behoudender.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.