• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Uitstel van belastingbetaling bij betalingsproblemen door coronavirus

Ondernemers of zzp’ers met betalingsproblemen door de uitbraak van het coronavirus kunnen de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Uitstel van betaling Er kan bijzonder uitstel van betaling aangevraagd worden voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Daarvoor moet men een brief naar de Belastingdienst sturen, waarin uitgelegd wordt hoe men door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen is gekomen. Overige voorwaarden aanvraag uitstel van betaling Bij de brief waarin uitstel van betaling wordt aangevraagd moet een verklaring van een derde deskundige gevoegd worden. Uit die verklaring moet blijken dat:

Er sprake is van bestaande betalingsproblemen en bijvoorbeeld geen nog te verwachten betalingsproblemen. De betalingsproblemen van tijdelijke aard zijn als gevolg van het coronavirus. De onderneming levensvatbaar is.

Verlaging voorlopige aanslag Wanneer men door de uitbraak van het coronavirus een lagere winst verwacht, kan de voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting verlaagd worden.


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.