Actueel
Agro
Gepubliceerd op 3 oktober 2018

Subsidieregeling voor vleeskalverenhouders opengesteld

Op 1 oktober is een subsidieregeling opengesteld voor vleeskalverenhouders, die willen investeren in een welzijnsvriendelijke stalvloer of in ammoniak reducerende stalsystemen. De regeling sluit op 30 oktober.

Aanvragen

Aanvragen moeten digitaal ingediend worden bij RVO.nl. De aanvraag moet vergezeld gaan van een offerte en een plattegrond met stalindeling van het bedrijf waaruit het aantal kalverplaatsen blijkt. Op het moment van aanvragen mogen nog geen investeringsverplichtingen zijn aangegaan.

Hoogte subsidie

De subsidie bedraagt 40% van de aanschaf- en installatiekosten. Bij de regeling voor ammoniak reducerende stalsystemen geldt een maximum van € 100.000 per vleeskalverenhouder.

Subsidieplafond en verdeling

Het subsidieplafond bedraagt per investeringscategorie ten hoogste € 7,5 miljoen. Aanvragen worden op volgorde van rangschikking toegewezen. Een aanvraag voor welzijnsvriendelijke stalvloeren wordt hoger gerangschikt naarmate de vleeskalverenhouder meer stalplaatsen heeft, een hoger percentage van het aantal stalplaatsen een welzijnsvriendelijke stalvloer krijgt en als sprake is van renovatie van een bestaande stal in tegenstelling tot nieuwbouw. Bij de ammoniak reducerende stalsystemen wordt een aanvraag hoger gerangschikt naarmate de vleeskalverenhouder meer stalplaatsen heeft, een hoger percentage van de ammoniakreductie wordt bereikt en in een groter deel van het bedrijf deze ammoniakreductie wordt bereikt.

Realisatietermijn

De levering, installatie en betaling van de welzijnsvriendelijke stalvloer moeten binnen twee jaar na de datum van subsidieverlening plaatsvinden. Bij de ammoniak reducerende stalsystemen bedraagt deze termijn drie jaar.

Hoor- en optiekcentra zijn voor de BOR niet één bedrijf

Gepubliceerd op
26 maart 2024
Agro

Geen zelfstandigenaftrek door teveel uren in dienstbetrekking

Gepubliceerd op
25 maart 2024
Agro

Overgenomen schuld aan bv behoort tot verkoopprijs ab

Gepubliceerd op
24 maart 2024
Agro