• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Slachtkoeien wederom duurder in Bunnik

De prijzen voor slachtkoeien kennen maar één richting.

Dat is nog steeds naar boven. Ook op de veemarkt in Bunnik werden maandagmorgen hogere prijzen betaald voor slachtkoeien. Het aanbod van koeien was met 78 dieren weer op peil, na een krap aanbod tijdens de carnaval. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4 en € 4,45 per kilo geslacht gewicht. Dat is 15 cent meer dan een week eerder. Ook andere kwaliteiten stegen met 5 tot 15 cent.

Vraag groter dan aanbod

De vraag vanuit slachterijen blijft groot. Dat was ook te zien aan de noteringen van Vee&Logistiek, die over de hele linie met 10 cent werden verhoogd. Europees gezien blijft het aanbod krap en ook in omringende landen stijgen prijzen verder. In Duitsland bestellen retailers afgepast en lijkt de bereidheid om steeds meer te betalen snel terug te lopen. In de groothandel ziet met een aanhoudende vraag naar voorvlees, maar loopt de belangstelling voor achtervlees terug. Het wordt moeilijker om prijsverhogingen door te voeren naar eindgebruikers. Voor de markt van slachtkoeien blijft de aanvoer beperkt, waardoor de prijs nog steeds verder kan stijgen.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.