• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Roséprijzen met moeite stabiel

Prijzen van jongrosékalveren blijven op een niveau van € 5,13 per kilo; oudrosé noteert € 5,15 per kilo, met heel veel moeite.

Als de situatie bij de vleeshandel direct wordt doorvertaald naar de slachtkalveren zouden alle drie de kalversoorten naar beneden corrigeren. Slachterijen klagen over de moeilijke verkopen, vooral van het voorvlees en de bijproducten. Eigenlijk niet vreemd in deze tijd van het jaar maar na een lange tijd van stabiele prijzen voelt het als een tegenvaller. Een goede afzet van achtervlees en specifieke grill-artikelen beperken de prijsdaling van het totale kalf wel, net als (hoop op) betere verkopen richting de pinksterdagen. Het aanbod slachtrijpe vleeskalveren is wat minder krap dan voorgaande maanden maar van een overaanbod is zeker geen sprake, ook niet in andere Europese landen.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren rosé 

► Check alle prijzen vleeskalveren

Prijs starters stabiel

Starters blijven gelijk op een gemiddeld niveau van € 365 per kalf, af stal. Kalveren worden goed geplaatst en de export loopt vlot door. De komende weken moet blijken of er ruimte is voor prijsverhoging, wat gezien de hoge kostprijs vanuit de aanbieders wel sterk gewenst is.

Prognose prijs kalveren rosé: druk op de prijzen.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.