• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Regeling bijzonder uitstel van belastingbetaling

Bijzonder uitstel van belastingbetaling

De staatssecretaris van Financiën had eerder aangekondigd dat ondernemers vanaf 1 januari 2020 twee jaar de tijd kregen om de opgebouwde belastingschuld bij bijzonder uitstel van betaling af te lossen. Naar aanleiding van een Kamerdebat heeft de staatssecretaris besloten de terugbetalingsregeling verder te verruimen.

Betalingsregeling

De belastingschuld waarvoor bijzonder uitstel van betaling is verkregen, hoeft pas vanaf 1 juli 2021 afgelost te worden. Deze aflossing zal plaatsvinden in 36 maandelijkse termijnen. De Belastingdienst zal de betreffende ondernemer in het voorjaar van 2021 informeren over de exacte omvang van de schuld en de wijze waarop de maandelijkse termijnen voldaan kunnen worden.

Verlenging bijzonder uitstel

Tot 1 oktober 2020 kon bijzonder uitstel voor een periode van drie maanden aangevraagd worden. Een verzoek tot verlenging van een reeds aangevraagd uitstel kan tot 31 december 2020 ingediend worden.

Contact met ODG

Heeft u vragen over dit bericht of heeft u andere fiscale, juridische of bedrijfseconomische vragen?

Neem dan snel contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat een terugbelverzoek achter.

Komt u liever bij ons langs op kantoor? Geen probleem, met onze vestigingen in Barneveld, Lunteren, Ermelo en Hattem is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Bel nu

Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.