• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Prijsstijging blank kalfsvlees afgevlakt

Prijs van blank kalfsvlees van O-/P+-kwaliteit bleef vorige week steken op € 4,75 per kilo.

De prijsstijging van blank kalfsvlees zette lange tijd stevig door. In week 39 nam de stijging voor het eerst echt af en in week 40 is die zelfs helemaal afgevlakt. De prijs van blank kalfsvlees van O-/P+-kwaliteit bleef vorige week zodoende steken op € 4,75 per kilo geslacht gewicht (exclusief btw). Dat was overigens nog altijd wel ruim meer dan vorig jaar betaald werd. Toen noteerde blank namelijk € 3,99 per kilo geslacht gewicht.

Prijzen voorlopig stabiel

De markt is niet eens zo slecht, Europees gezien zijn er niet overdreven veel kalveren. Het is vooral de periode van het jaar waardoor prijzen stabiliseren. De concurrentie van wild speelt in oktober altijd een rol. Vooral in Nederland en Duitsland blijven de prijzen nu gelijk. In Frankrijk en Italië is de situatie rooskleuriger. Daar is wel ruimte voor een lichte prijsverhoging. Zeker in Italië waar het aanbod krap blijft. De komende twee weken lijken de prijzen nog gelijk te blijven. Daarna wordt blankkalfsvlees opnieuw weer iets duurder.


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.