• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Prijs slachtkoeien weer stabiel

In de laatste maand van het jaar blijft het aanbod van slachtkoeien groot. Prijs blijft stabiel.

Nog steeds is er een lichte verbazing merkbaar over de aanhoudende stroom slachtkoeien. Afgelopen week steeg het aantal slachtingen naar ruim 11.000. Dit is een toename van bijna 450 ten opzichte van de week ervoor. Ook deze week hebben slachterijen hun handen vol aan het verwerken van alle slachtdieren.

Prijs slachtkoe blijft gelijk

Aan de vraagkant zijn de aanstaande feestdagen belangrijk. Luxere rundvleesonderdelen staan weliswaar op bestellijsten, maar niet in de mate waarop is gehoopt. Deze week blijven noteringen stabiel. Op de veemarkt in Leeuwarden staat een koe van O-kwaliteit tussen € 4,20 en € 4,60 per kilo geslacht gewicht genoteerd.

Lees verder onder de grafiek noteringen slachtkoeien

Bekijk ook: prijzen van vleeskalveren

Sentiment markt slachtkoe in Duitsland slechter

In Duitsland is het sentiment wat slechter. In de afgelopen weken gingen de prijzen van slachtkoeien naar beneden. Ook deze week leverden de prijzen verder in door een stagnerende vleesverkoop. Het prijsverschil met de noteringen in Nederland groeit hierdoor verder. De komende week slachten slachterijen nog met volle capaciteit, maar de week erop vertrekken veel buitenlandse werknemers voor de feestdagen naar eigen land. Bij een aanhoudend groot aanbod zorgt dat voor druk op de prijs voor een slachtkoe.

Prognose prijs slachtkoeien: stabiele prijzen.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.