• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Prijs kalveren rosé | Prijsstijging rosévleeskalveren voorbij

De tijd van (grote) prijsstijgingen in de rosévleesmarkt is voor dit jaar voorbij.

De Boerderij-notering voor jongrosé blijft gelijk op een niveau van € 5,20 per kilo geslacht gewicht. De vleesverkopen voor de kerstperiode zijn inmiddels gestart en lopen vlot door. Dat geldt volgens vleesverkopers voor zowel blank-, jong- en oudrosévlees. Deze periode kenmerkt zich doorgaans door het wegzetten van volumes waarbij met prijzen weinig gebeurt.

Lees verder onder de grafiek

Grafiek prijs kalveren rosé. Check alle prijzen vleeskalveren

Verschillend inzicht markt oudrosés

Opvallend is dat vanuit de handel in oudrosé wat verschillende signalen komen. Een aantal partijen merkt nog een goede vraag bij niks teveel kalveren, waardoor nog een paar cent meer wordt betaald. Anderen hebben juist moeite om prijsniveaus in de benen te houden. Oudrosévleeskalveren krijgen er gemiddeld nog 2 cent bij en noteren 4,90 per kilo geslacht gewicht.

Starters blijven staan op een niveau van € 365 tot € 370 per kalf, af stal. De meest courante koppels jonge dieren zijn wat duurder. Er zijn niet teveel starters en vlotte export van kruislingen ondersteunt de markt.

Prognose: stabiele noteringen.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.