• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Pas op de plaats voor kalvernoteringen

Het aantal kalveren aangevoerd op de veemarkt in Purmerend is klein deze week. De teller stokt bij 357 dieren, 77 minder dan op de markt dag een week eerder.

Desondanks bleven de prijzen op hetzelfde niveau als vorige week. Een zwartbont stierkalf zwaarder dan 50 kilo staat op de veemarkt genoteerd op € 165 per dier.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Terughoudend aanbod

Over het algemeen zijn handelaren het er over eens dat het aanbod van nuchtere kalveren nog steeds terughoudend is. Dat de prijs niet stijgt, kan duiden op een tijdelijke adempauze om daarna nog weer een stap naar boven te maken. Kalveren die nu worden opgezet, zijn nog voor de feestdagen aan het einde van het jaar slachtrijp. Dat maakt de kans groot dat kalverhouders een marge overhouden. Vorig jaar stegen de prijzen ook richting de meimaand. Toen werd in de eerste week van mei een boerderijprijs van € 155 per dier genoteerd. Met de huidige gehanteerde marktprijzen zouden de dieren nog € 10 duurder kunnen worden. Doordat geen jaar hetzelfde is, blijft het lastig inschatten of dat niveau aangetikt gaat worden. In ieder geval is de import van Ierse kalveren weer flink toegenomen, nadat een rustplaats in Frankrijk weer open is gegaan. Ondanks die stroom lijkt een stabiele notering voor nuchtere kalveren makkelijk vast te houden in de komende week.

Prognose prijs van kalveren: minimaal stabiel.

Bron: boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.