• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Noteringen kalveren blijven stabiel

De notering voor kalveren blijft deze week gelijk op de veemarkt in Purmerend. Dat lijkt onder andere het gevolg van een kleiner aanbod van nuchtere kalveren.

Deze week zijn 516 kalveren aangevoerd, 143 dieren minder dan een week eerder. Een zwaar zwartbont stierkalf staat genoteerd tussen € 95,00 en € 115,00 per dier.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Embed tag in HTML

Piek in aanbod voorbij

De piek in het aanbod van nuchtere kalveren lijkt voorbij. Dat kan een deel van de prijsdruk wegnemen. Inmiddels is dit de tweede week achter elkaar dat de notering gelijk blijft. Het verschil met de notering van vorig jaar blijft beperkt tot € 5,00 per dier. Om beide noteringen te kunnen vergelijken, moet € 20,00 commissie- en vrachtkosten bij de notering van vorig jaar worden opgeteld.

In de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen zijn de kalveren blijven liggen op de melkveebedrijven. Het is daar wachten op een officiële aankondiging dat de dieren naar bijvoorbeeld Nederland mogen worden uitgevoerd. Tot die tijd worden geen prijzen genoemd voor de dieren. In de aanvoercijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een flinke teruggang in de import vanuit Duitsland goed merkbaar. In de derde week van oktober zakte dit aantal naar 9.371, waar dat enkele weken eerder nog tussen 12.000 en 13.000 dieren schommelde. Voor de komende week lijkt een stabiele prijs haalbaar door een teruglopend aanbod.

Prognose: gelijke prijzen.

Bron: Boederij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.