• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Notering blankvleeskalveren niet van de plaats

De notering van de blankvleeskalveren wil begin november nog niet van de plaats komen. Dat betekent een stabiele prijs van € 5,55 tot € 5,60 per geslacht gewicht, exclusief btw.

Dat is niet slecht, maar wel méér dan hard nodig, gezien de sterk gestegen kostprijs. De hoop en verwachting was dat vanaf begin november de prijs aan een opmars zou beginnen. Dat is nog niet het geval. Mogelijk spelen het hoge prijsniveau en de onzekere economische omstandigheden daarbij een rol. Ook het relatief warme weer in grote delen van Europa heeft geleid tot een wat andere vraag naar kalfsvleesproducten, waarbij met name de winterartikelen uit beeld blijven.

Positieve ondertoon

Overigens zeggen marktkenners dat de ondertoon nog altijd positief is en het niet de vraag is óf, maar wanneer de prijs gaat stijgen en met hoeveel cent. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de vraagkant, maar naar ook het aanbod slachtrijpe kalveren. Dat is al tijden niets te groot en kan de komende weken verder afnemen als de grootste aantallen Ierse kalveren zijn geslacht.

Prognose: stabiele tot hogere prijzen.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.