• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Niet uitgevoerde eco-activiteiten tijdig intrekken

In de Gecombineerde opgave moet voor de eco-regeling aangegeven worden welke eco-activiteiten uitgevoerd worden of nog uitgevoerd zullen worden. Deze aanmelding is dit jaar mogelijk tot 15 juni. Door RVO is steeds gecommuniceerd dat bij twijfel of een eco-activiteit uitgevoerd wordt, deze wel aangemeld kan worden en dat bij de uitbetalingsaanvraag (najaar 2023) pas aangegeven behoeft te worden welke eco-activiteiten daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

In vragen-en-antwoorden geeft RVO echter nu aan dat het basisprincipe is dat alle wijzigingen zo snel als mogelijk moeten worden doorgegeven. Wanneer dit niet gebeurt, riskeert de aanvrager een waarschuwing of zelfs korting. Indien een opgegeven eco-activiteit niet wordt uitgevoerd, moet deze zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk tussen 15 oktober en 30 november ingetrokken worden.

Wanneer op het moment (van de aankondiging) van een controle een eco-activiteit niet is uitgevoerd en ook niet is teruggetrokken, is het sanctieregime van toepassing. Alsnog intrekken zonder sancties (dan wel een eerste waarschuwing) na een (aangekondigde) controle is niet mogelijk vanwege bepalingen in de EU-verordeningen.


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.