• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Moeizame handel slachtkoeien duurt voort

De handel in slachtkoeien begint ook in de eerste week van oktober moeizaam.

Op de veemarkt in Woerden is het aanbod net als op de veemarkt in Leeuwarden gezakt. De noteringen blijven in Woerden gelijk, al is het moeizaam. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd op € 3,70 tot € 4,20 per kilo geslacht gewicht.

Tekst gaat door onder grafiek prijs slachtkoeien

Embed tag in HTML

Verlaging prijzen rechtstreekse handel

Veehandelsorganisatie Vee&Logistiek voerde afgelopen vrijdag op basis van de handel in die week wel een verlaging door van 5 cent. De consumptie blijft terughoudend, waarbij het relatieve warme weer in de afgelopen weken daar ook niet echt bij helpt. Volgens de laatste gegevens van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland werden in de derde week van september maar liefst 11.183 runderen geslacht. Dat is 169 meer dan een week eerder en meer dan het aantal slachtingen vorig jaar eind november in aanloop naar de kerstdagen.

Ook in het voor ons belangrijke afzetland Duitsland staan prijzen onder druk, maar lijkt er verlichting te komen door een afnemend aanbod. Dat was vorige week nog niet te merken. In ons eigen land is nog niet de verwachting dat het aanbod terugloopt. Stevige druk op prijzen lijkt het resultaat hiervan.

Prognose: dalende prijzen.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.