• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Melden uitrijden waterverdunde mest

Vanaf 2019 mag drijfmest of vloeibaar zuiveringsslib niet langer op de grond (tussen het gras) worden uitgereden, maar moet in de grond worden gebracht. Hierop is een uitzondering gemaakt voor het uitrijden van met water verdunde mest op klei- of veengrond. Voorwaarden Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

De mest wordt verdund uitgereden op klei- of veengrond, De verhouding is minimaal één deel water en twee delen drijfmest of vloeibaar zuiveringsslib. Bij controle moet deze verdeling aangetoond worden. De verdunde mest wordt uitgereden met een systeem dat volledig tot de grond gesloten is. De mest wordt uitgereden in strookjes tussen het gras. Het gras wordt van tevoren opgelicht of zijdelings weggedrukt. De strookjes zijn niet meer dan vijf centimeter breed en de afstand tussen de strookjes is in elk geval vijftien centimeter.

Melden Het gebruik van het waterverdunnende bemestingssysteem moet elk kalenderjaar gemeld worden bij RVO.nl voordat men voor het eerst gaat uitrijden met het systeem. De melding moet gedaan worden door de landbouwer van wie het perceel is.


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.