Actueel
Agro
Gepubliceerd op 13 augustus 2018

Leveringsplicht Cosun versoepeld

Vanwege de gevolgen van de extreme droogte gaat Cosun dit jaar anders om met ontheffingen op de leveringsplicht van suikerbieten. De leveringsplicht is 850 kg suikerbieten (bij 17% suiker) per ledenleveringsbewijs (LLB). Normaal gesproken moeten telers een ontheffing van de leveringsplicht aanvragen, indien ze verwachten niet aan deze leveringsplicht te kunnen voldoen. 

Dit jaar geeft Cosun een ontheffing van de leveringsplicht aan alle bietentelers, die op basis van hun uitgezaaide areaal onder normale omstandigheden zouden kunnen voldoen aan de leveringsplicht.  Telers die op basis van hun opgegeven areaal vermenigvuldigd met hun gemiddelde opbrengst over vijf jaar (waarbij het jaar met de hoogste en het jaar met de laagste opbrengst niet zijn meegenomen) uitkomen boven hun leveringsplicht, hoeven geen ontheffing aan te vragen. Uitgangspunt hierbij is dat alle geoogste bieten geleverd worden aan Cosun.

Zo’n 5% van de telers heeft scherper dan deze norm gezaaid. Zij zullen wel een ontheffing aan moeten vragen indien ze niet aan de verplichtingen kunnen voldoen. De raad van beheer zal individueel beoordelen of een ontheffing van de leveringsplicht zal worden verleend.

Hoor- en optiekcentra zijn voor de BOR niet één bedrijf

Gepubliceerd op
26 maart 2024
Agro

Geen zelfstandigenaftrek door teveel uren in dienstbetrekking

Gepubliceerd op
25 maart 2024
Agro

Overgenomen schuld aan bv behoort tot verkoopprijs ab

Gepubliceerd op
24 maart 2024
Agro