• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Kalveren stabiel in prijs op hoog niveau

Stabiele prijzen voor de kalveren op het moment. Ondanks dat de stemming omslaat naar stroef, is dat nog geen reden voor lagere prijzen. Het aanbod van kalveren fungeert als anker en blijft terughoudend.

Lees verder onder de grafiek prijs kalveren

Verwacht groter aanbod

Een handelaar ziet het aantal koeien dat droog wordt gezet toenemen, maar dan duurt het nog wel een aantal weken voordat het aanbod nuchtere kalveren toeneemt. Ondertussen loopt het in de vleeshandel stroever, maar blijft het aanbod van vleeskalveren nog klein. Dat biedt het vertrouwen dat ook in de zomer – als de vleesafzet terugloopt – verkoopprijzen in de benen gehouden kunnen worden. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de rek naar boven er wel uit is.

Het punt dat de kalveren die worden opgelegd niet meer voor de feestdagen aan het einde van het jaar slachtrijp zijn komt dichterbij. Dat is voor integraties het punt dat ze veel minder aan de aankoopprijs van kalveren kwijt willen om in ieder geval nog een marge te behouden. Dit gaat vaak gepaard met een groeiend aanbod van nuchtere kalveren, zodat de prijs flinke stappen naar beneden maakt. Vorig jaar was deze week het punt dat de prijzen die daling inzetten. Vooralsnog lijkt het erop dat dit punt een paar weken later bereikt wordt. De komende week wordt nog uitgegaan van stabiele kalverprijzen.

Prognose prijs van kalveren: gelijke prijzen.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.