• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Internetconsultaties voor financiering onderzoek glastuinbouw en varkenshouderij

Brancheorganisaties in de glastuinbouw en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) hebben de minister van LNV verzocht dat alle ondernemers in hun sector moeten meebetalen aan een onderzoeksprogramma. Ook ondernemers die geen lid zijn van die organisaties zouden dan tot en met 31 december 2020 moeten meebetalen aan het programma.

De minister kan besluiten tot het algemeen verbindend verklaren van de programma’s en de financiering daarvan. Alvorens hiertoe over te gaan heeft de minister de voorstellen via internet ter consultatie gelegd tot en met 31 juli (zie www.internetconsultatie.nl, ‘AVV-aanvragen glastuinbouwsector’ en ‘AVV-aanvraag varkenshouderij’). Gedurende deze periode kunnen betrokkenen reageren op de voorstellen. De minister wil daarmee in beeld krijgen of de gehele sector beter wordt van het onderzoeksprogramma en of de ondernemers die geen lid zijn van genoemde organisaties ook belang hebben bij de onderzoeken.

Toekenning van het verzoek tot algemeen verbindend verklaring betekent dat de niet bij die organisaties aangesloten ondernemers verplicht worden zich te registreren bij deze organisaties.

 


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.