• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Inschrijving UBO-register

Inschrijving UBO-register

Als gevolg van Europese regels zijn veel ondernemingen verplicht hun eigenaren of personen die zeggenschap hebben (zogenaamde UBO’s) in het UBO-register bij de Kamer van Koophandel in te schrijven. Dit register heeft als doel het tegengaan van financieel-economische criminaliteit.

Voor wie geldt de UBO-registratieplicht?

De registratieplicht geldt onder meer voor BV’s, maatschappen, vennootschappen onder firma’s en commanditaire vennootschappen, maar niet voor eenmanszaken.

Inschrijving bestaande organisatie

De Kamer van Koophandel stuurt een brief aan alle opgaveplichtige organisaties die in het Handelsregister staan. In de brief staat hoe de UBO’s ingeschreven kunnen worden.

De inschrijving moet voor 27 maart 2022 gebeuren. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Alleen de tekenbevoegden binnen de organisatie mogen UBO’s inschrijven.

Inschrijving startende organisatie

Vanaf 27 september 2020 moeten opgaveplichtige organisaties een of meer UBO’s inschrijven, anders krijgen ze geen KvK-nummer en daarmee ook geen relatienummer bij RVO.

Contact met ODG

Hebt u vragen over uw inschrijving UBO-register heeft u een andere vraag?

Neem dan snel contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat een terugbelverzoek achter.

Komt u liever bij ons langs op kantoor? Geen probleem, met onze vestigingen in Barneveld, Lunteren, Ermelo en Hattem is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Bel nu

Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.