• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Handhaving verzekeringsplicht (land)bouwvoertuigen vanaf 1 januari

De Dienst Wegverkeer (RDW) begint op 1 januari 2023 met het handhaven van de verzekeringsplicht van (land)bouwvoertuigen op kenteken. Op dit moment zijn er nog 95.000 (land)bouwvoertuigen niet vastgelegd in het verzekeringsregister. Deze voertuigen zijn waarschijnlijk nog via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd. Dat is niet op kenteken. Deze verandering is het gevolg van Europese wetgeving om de meeste (land)bouwvoertuigen van een kenteken te voorzien.

Eigenaren kunnen zelf via ovi.rdw.nl controleren of een voertuig op kenteken verzekerd geregistreerd staat. Wanneer dit niet het geval is, moet daarover contact opgenomen worden met de verzekeraar. Daarmee kan een boete van € 400 voorkomen worden.

Afgelopen najaar heeft elke eigenaar van een (land)bouwvoertuig, dat niet goed verzekerd was, een brief van de RDW ontvangen. Daarin werd de eigenaar opgeroepen het voertuig op kenteken te laten verzekeren om een boete te voorkomen.


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.