• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Gelderland wil vergunning van varkensstal Knorhof intrekken

Gelderland is van plan de omgevingsvergunning van varkenshouderij De Knorhof in Erichem in te trekken.

De varkensstal brandde in 2017 af, maar eigenaar Sebava wil het bedrijf herstarten en heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de provincie. Over die aanvraag zijn de provincie en Sebava al sinds 2019 in onderhandeling.

Grootste varkenshouderij van Nederland

De Knorhof herbergde meer dan 20.000 varkens toen het bedrijf in 2017 afbrandde en gold toen als de grootste varkenshouderij van Nederland. Toen bekend werd dat Sebava de varkenshouderij wilde herbouwen, stak een storm van kritiek op van omwonenden en tal van dierenrechtenorganisaties.

De gemeente Buren, waar Erichem bij hoort, besloot in januari om de bestemming van het terrein te veranderen van bedrijvigheid naar akkerland of weiland. Als de gemeenteraad daar binnenkort mee akkoord is gegaan, kan de provincie ook de natuurvergunning van Sebava intrekken.

Volgens de overheden veroorzaakt de varkenshouderij te veel overlast en is de stikstofemissie veel te hoog. Eigenaar Sebava dreigt naar de rechter te stappen.

Bron: boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.