• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Europese melkprijs daalt in april

De gemiddelde Europese melkprijs komt in april uit op € 45,32 per 100 kilo melk. Dat is ten opzichte van een maand eerder € 3,20 lager.

Dat de gemiddelde Europese melkprijs lager ligt, blijkt uit cijfers van EDF-ZuivelNL Internationale Melkprijsvergelijking.

Prijsniveau vorig jaar

Door de prijsdalingen in de eerste vier maanden van 2023 zit de gemiddelde melkprijs op het niveau van vorig jaar. De uitbetalingsprijs van april ligt nu nog maar 3 cent hoger dan in dezelfde maand in 2022. In reactie op de afkoeling van de zuivelmarkt daalde bij bijna alle ondernemingen de voorschotmelkprijs.

De grootste prijsdaling werd opgetekend bij het Engelse Saputa Dairy. Deze zuivelverwerker verlaagde de melkprijs met € 6,60 tot € 43,52 per 100 kilo melk. Ook Capsa Food uit Spanje kwam met een daling van € 6,50 flink lager uit, maar betaalde in maart nog € 54,33 per 100 kilo melk uit. Verwerkers in Noordwest-Europa hebben al flinke prijsverlagingen doorgevoerd. Milcobel in België, het Duitse DMK en FrieslandCampina betalen in april minder uit dan de gemiddelde Europese melkprijs. Franse zuivelbedrijven blijven nog boven de gemiddelde prijs.

Bron: Boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.