• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Eindelijk plusje voor blankvleeskalveren

Na weken van stabiele noteringen stijgt de prijs van de blankvleeskalveren met 4 cent naar een gemiddeld niveau van € 5,20 per kilo geslacht gewicht.

Sinds lange tijd prijsverhoging

Het is daarmee de eerste prijsverhoging sinds eind november vorig jaar, toen de prijs maandenlang op een stabiel hoog niveau van € 5,80 per kilo heeft gestaan. In tegenstelling tot de rosékalveren merken vleesverkopers een positieve ontwikkeling in de markt van blankvleeskalveren. Het einde van de vakanties en inmiddels wat lagere temperaturen in Zuid-Europa doen de markt goed. Daarbij gaan vooral het achtervlees en bijproducten gemakkelijker van de hand. De verwachting is dat ook de luxere delen beter gaan lopen als alles echt goed is opgestart.

In Italië is de prijs alvast met 5 cent gestegen. De aantallen slachtrijpe kalveren zijn in de belangrijke landen nog niet groot, wat de verwachting versterkt dat er voldoende ruimte in de markt zit voor een verdere prijsverhoging. Daarbij wel een disclaimer; met de hoge prijsniveaus en onzekerheden bij consumenten is onzeker of en hoeveel cent er uiteindelijk bij de prijs bij kan komen.

Prognose: blankvleeskalveren worden duurder.

Bron: boerderij.nl


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.