• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Check Gecombineerde opgave op gevolgen van storingen

Er zijn dit jaar een aantal storingen geweest in de Gecombineerde opgave, die mogelijk tot een verkeerde berekening hebben geleid rondom de GLB-steun en dan met name de eco-regeling. Bedrijven die zich uiterlijk 15 juni hebben aangemeld voor de eco-regeling (door het indienen van de Gecombineerde opgave) hebben daarom de mogelijkheid om uiterlijk 29 juni 2023 eco-activiteiten toe te voegen. Daarvoor zal vervolgens de Gecombineerde opgave opnieuw verzonden moeten worden.

RVO heeft op haar website onder het kopje ‘Aandachtspunten eco-regeling’ een overzicht van de technische storingen geplaatst. Bij de datum ‘wanneer aangepast’ is van belang na te gaan wanneer een start is gemaakt met het invullen van de opgave. Voorbeeld bij wanneer een storing op 15 maart is opgelost: gestart op 12 maart en ingediend op 1 juni, dan kan de storing mogelijk effect hebben gehad. Wanneer gestart na 15 maart, dan is de storing niet meer relevant en hoeft er voor die storing geen check te worden gedaan.

Ter informatie

Deze informatie is gebaseerd op informatie op de website www.rvo.nl.


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.