• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

100 kilogram afromingsvrije lease voor fosfaatrechten

Vanaf dit jaar hebben melkveehouders de mogelijkheid om maximaal 100 kilogram fosfaatrechten afromingsvrij te leasen. Hoe werkt afromingsvrije lease? Er mag 100 kilogram fosfaatrechten afromingsvrij ontvangen worden van één of meerdere bedrijven. Het moet gaan om rechten die hetzelfde kalenderjaar teruggaan naar het bedrijf waar ze vandaan komen. Om gebruik te maken van afromingsvrije lease, moet in het (digitale) formulier de teruglease tegelijk met de heenlease gemeld worden. Eerdere overdracht intrekken of aanpassen Wanneer dit jaar al een heen- en teruglease van fosfaatrechten is gedaan en men dit alsnog afromingsvrij wil doen, kan de overdracht in bepaalde gevallen nog worden teruggetrokken. Dit is mogelijk als:

de overdracht nog niet door beide partijen is ondertekend; de overdracht wel door beide partijen is ondertekend en ingediend, maar de overdracht nog niet is verwerkt door RVO; de overdracht al wel is verwerkt door RVO, maar de bezwaartermijn van zes weken nog niet is verlopen.


Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit nieuwsbericht of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.