• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

“Hard werken en gewoon normaal doen”

De onderneming van de familie Pak is een echt familiebedrijf: Ruben en zijn vrouw Manon Pak zijn al de vierde generatie die werkzaam is op de boerderij. Naast een bedrijf met 60 melkkoeien en 20 stuks jongvee runt het echtpaar tegenwoordig een camperplaats en een museum op hun terrein. En Onderweegs & De Groot? “Jan de Groot is al onze accountant sinds ik een kind was”, herinnert Ruben Pak zich.

Nieuwe verdienmodellen
“Dit bedrijf is van mijn grootouders overgegaan op mijn ouders, die het stokje op hun beurt in 2015 aan ons hebben doorgegeven”,  vertelt de Barneveldse ondernemer. “Dat was ook het moment dat we met het museum zijn gestart. De boerderij was geen vetpot, dus het was tijd om op zoek te gaan naar nieuwe verdienmodellen. Bij het idee rond het openen van een museum heeft Jan de Groot een actieve rol gehad. Uitwerking van het plan, hulp en advies bij het opstarten, stukken en financiën regelen, contact met de notaris om het ook fiscaal zo gunstig mogelijk te laten verlopen”, somt Pak op. “Jan en zijn collega’s bij ODG ontzorgden ons enorm.”

In 2017 begon kamperen met de camper een trend te worden. “Op die ontwikkeling zijn we ingesprongen met het aanleggen van een zevental camperplaatsen. We zijn van plan dat aantal uit te breiden naar elf. Nog steeds kleinschalig, we horen vaak terug van onze gasten dat ze dat prettig vinden. Veel van hen komen graag terug.”

Adequaat sturen dankzij accountant ODG
De accountant uit Barneveld ondersteunt het bedrijf op diverse vlakken. “ODG helpt ons bij de administratie en bedrijfseconomische vraagstukken. Ook verzorgt ODG de jaarrekening en de belastingaangifte voor ons. Boekhouding gaat bij ons nog grotendeels op papier. Ordners en andere papieren worden door ODG keurig verwerkt in heldere rapportages, zodat we adequaat kunnen sturen”, aldus Pak. “Ook voor advies neem ik contact op met ODG. Zo wilden we zonnepanelen aanschaffen en Jan de Groot heeft toen de subsidie voor ons geregeld.”

Met de accountant aan de keukentafel
Wat zo prettig is aan de samenwerking met ODG? “De goede advisering is natuurlijk erg belangrijk. Daarnaast spreekt de gemoedelijke sfeer ons erg aan. Het is prettig om altijd dezelfde contactpersonen te hebben, namelijk Jan en Wilbert. Zij weten altijd wat er speelt bij ons, we hoeven nooit iets dubbel toe te lichten. We spreken hen via telefoon en e-mail en daarnaast komen de accountants regelmatig op bezoek. Aan de keukentafel met koffie bespreken we de voortgang.”

“We gaan door met inkomen genereren met de combinatie melkvee, museum en camperplaatsen.” Zo ziet de familie Pak de toekomst. “Hard werken en gewoon normaal doen, daar houden we van. Net als ODG.”

Neem contact op het AgroTeam

Voor het maken van een afspraak of met vragen kunt u de accountants en adviseurs van het AgroTeam bereiken via 0318 – 48 44 41.

Afspraak maken