• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Debiteurenbeheer door accountantskantoor ODG

Niets is vervelender dan dat u niet voor uw werkzaamheden wordt betaald en dat u achter uw geld aan moet. Daarom vragen steeds meer ondernemers accountantskantoor ODG om te helpen met het debiteurenbeheer. Wij zorgen ervoor dat crediteuren tijdig worden geïnformeerd als de betalingstermijn verstreken is. Onze adviseurs doen dit op nette en professionele manier, waardoor de betaling sneller wordt verricht en de relatie tussen uw klant en u niet wordt verstoord. Indien nodig zorgen wij voor een incassoprocedure.

ODG accountant zorgt voor een goed debiteurenbeheer

‘Regelmatig werden de facturen pas na drie maanden betaald. Ondertussen moest ik wel maandelijks mijn hypotheek betalen. Dit was geen prettige situatie. De accountant van ODG heeft mij geholpen om de administratie, de facturatie en het debiteurenbeheer op orde te krijgen. En wat blijkt? De klant vindt het helemaal niet vervelend als ik vooraf mijn betalingstermijnen bespreek en ik, indien een nota aan de aandacht is ontsnapt, een herinnering stuur. Door dit proces te verbeteren ontvang ik mijn geld tijdig en kan ik gemakkelijker rondkomen’, zegt een ondernemer in de dienstverlening.

Accountant richt solide proces debiteurenbeheer in

Voorfinancieren voor klanten. Voor veel ondernemers de dagelijkse gang van zaken en normaal gesproken geen probleem. Toch is wachten op de betaling van facturen aan de orde van de dag. Een krappe liquiditeit kan dan al snel ontstaan. Bij ODG weten we dat veel zzp’ers en kleine ondernemingen zichzelf benadelen door het debiteurenbeheer niet goed te hebben ingericht. Hoe dan wel?

Goed debiteurenbeheer zorgt voor een betere liquiditeitspositie, een betere uitstraling en minder oninbare vorderingen. Een onderneming die zijn debiteurenzaken goed heeft geregeld, kan tijdig ingrijpen indien er openstaande posten oplopen. De accountants van ODG bieden een overzichtelijk en professioneel proces, waarvan we elke stap voor u kunnen verzorgen:

  • Het versturen van de factuur. Ook betalingstermijn en overige voorwaarden worden volgens de wettelijke norm gecommuniceerd.
  • Na de betalingstermijn ontvangt uw klant een herinnering of rekeningoverzicht.
  • Telefonisch aanmanen is de volgende stap in het proces. Ook hierbij gaat de accountant van ODG respectvol en professioneel te werk.
  • In het geval dat de betaling nog niet is verricht, is het tijd voor een aanmaning. Hierin verzoeken wij uw debiteuren vriendelijk maar dringend om alsnog de betaling te voldoen.
  • Ingebrekestelling (laatste aanmaning, sommatie). Dit is inclusief het aanzeggen van de exacte incassokosten en de termijn van 14 dagen, indien het gaat om particuliere klanten.
  • Ter incasso uit handen geven.

Accountantskantoor ODG weet welke hulpmiddelen van belang zijn voor een soepel debiteurenbeheer. Zo zijn een goede, actuele administratie, een signaal bij openstaande posten die dreigen te verlopen en contact via sms, e-mail of telefoon standaardprocedure. De laatste stap is een incassotraject.

Contact met ODG

Wilt u ook profiteren van de vele voordelen van van ons debiteurenbeheer? Neem contact met ons op