• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Accountant voor de agrarische sector

Op zoek naar een accountant voor de agrarische sector? Bij ODG Accountants en Adviseurs krijgt u compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten. Al 70 jaar is ODG een toonaangevend accountantskantoor voor agrarische bedrijven. Kenmerkend is de persoonlijke relatie die onze accountants en adviseurs opbouwen. Geen onnodige rapportages of papierwerk. Maar een persoonlijk gesprek bij u op de boerderij aan de keukentafel. Dat is ODG.

Profiteer van de agrarische kennis van onze accountants en adviseurs

De accountants van het AgroTeam zijn gespecialiseerd in agrarische bedrijven. De accountants en adviseurs hebben vooral specifieke kennis van bedrijven die werken met varkens, rundvee, pluimvee of mechanisatie. Deze kennis zetten zij graag voor u in. Wij komen graag bij u langs en bespreken uw plannen, dromen en zorgen. Want als partner in ondernemen staan wij voor een persoonlijke aanpak. Onze accountants en adviseurs staan naast u en uw bedrijf.

Varkens

Niet alleen de Best Piglet Price en de DCA beursprijs zijn voortdurend in beweging, ook de markt vraagt om beweging. Moet u veranderen van concept? Kiest u voor innovatie, dierenwelzijn of een combinatie daarvan? Hoe gaat uw bedrijf om met verscherping van wet- en regelgeving? We helpen u graag met de vragen die spelen binnen uw bedrijf. Als agrarisch accountant zetten we onze expertise en ervaring bij varkenshouderijen in, zodat u altijd vooruit komt. Maak vrijblijvend een afspraak.

Neem contact op

Rundvee

In ons werkgebied Foodvalley zijn er veel agrarische bedrijven met rundvee, namelijk melkveehouders en kalverhouders. Er zijn kalverhouderijen die op voergeldbasis werken, maar er zijn ook ondernemingen die voor eigen rekening kalveren mesten. Als agrarisch accountant ondersteunen wij deze ondernemers met bijvoorbeeld de koppeling tussen de technische en de financiële resultaten.

Ook bij melkveehouders werken we met kengetallen, zoals het saldo per 100 liter melk, de toegerekende kosten, de variabele kosten en de kritieke opbrengstprijs.  Door vergelijking met andere bedrijven kunnen we u tips geven om uw rendement te verbeteren.  Als agrarisch accountant met hart voor het boerenbedrijf vertellen we u graag wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Pluimvee

Wie kippen zegt, denkt direct aan de regio Barneveld. Midden in ons werkgebied. Onze accountants helpen veel kippenboeren om het rendement op pluimvee te verbeteren. Door met behulp van cijfers de inkoop van voer efficiënter te maken. En op basis van benchmarkt de prijs van vleeskuikens te calculeren. Ook voor advies rondom verkoop van eieren helpen de accountants van AgroTeam ODG u. Niet alleen voor de verkoop in Nederland, maar ook advies rondom export. Bel eens op voor een kop koffie.

Neem contact op

Mechanisatie

Bij mechanisatie denken we vooral aan het terugverdienen van uw investering en het rendement dat u ermee kunt behalen. Onze agrarisch accountants berekenen voor u kostprijs, de terugverdientijd en het rendement. We denken met u mee over de tariefstelling en de benodigde financiering. Ook regelen we de milieu-investeringsaftrek en Vamill voor u. Daarnaast vergelijken we uw resultaten met soortgelijke bedrijven. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Agrarische sector: kapitaalintensief met vele thema’s

De agrarische sector is een kapitaalintensieve sector. Thema’s als bedrijfsoverdracht, overnames en milieu-investeringen zijn regelmatig het onderwerp van gesprek tussen agrariërs en onze accountants en adviseurs. Aan bod komen vragen als: Welke regelingen zijn voor u van toepassing? Wat is fiscaal voor u het meest gunstig? Hoe ziet uw bedrijf eruit in 2030? En wat kunt u het best doen bij uitkoopregelingen van de overheid? Onze accountants en adviseurs helpen u graag.

Afspraak maken

Bedrijfsoverdracht

Wat is de waarde van uw agrarisch bedrijf? U hebt grond, gebouwen, schuren, machines en tractoren in bezit en het agrarisch bedrijf gaat over van vader op zoon of dochter. AgroTeam ODG helpt u bij de bedrijfswaardering en zorgt voor een vlekkeloze overdracht. Denk hierbij aan de keuze voor een rechtsvorm, fiscaliteit en ook de financiering van de overname door uw zoon of dochter. Zo blijft het agrarisch bedrijf duurzaam voortbestaan, naar tevredenheid van alle partijen.

Neem contact op

Het laatste nieuws

Landbouwmechanisatie in heel zwaar weer

Landbouwmechanisatiebedrijven en importeurs van trekkers en landbouwmachines zitten in een erg moeilijke periode. De voorraden lopen op, de verkopen vallen tegen en de rente is hoger. Na een periode van een ongekende grote vraag naar nieuwe en gebruikte machines, maakt de mechanisatiebranche nu een periode door waarin de vraag stagneert. Veroorzakers zijn de ongewisse…
Lees meer

Eiermarkt loopt te goed voor prijsuitschieters

De aanhoudende schaarste op de eiermarkt maakt een sterke eindspurt dit jaar onwaarschijnlijk. Desondanks stijgen de eierprijzen gestaag elke week. Ook deze week kenmerkt een sterke vraag de eiermarkt. Het aanbod is net voldoende om aan deze vraag te voldoen. Nu we richting de feestdagen gaan, zal deze vraag waarschijnlijk…
Lees meer

Stabiele noteringen nuchtere kalveren

In een uitdagende markt blijven de prijzen voor nuchtere kalveren stabiel. Veemarkt Purmerend meldt een constante aanvoer en ongewijzigde noteringen, ondanks druk van integraties en lagere kalfsvleesopbrengsten. Op de kalvermarkt blijft de situatie moeizaam maar stabiel. Veemarkt Purmerend ontving deze week 467 kalveren, gelijk aan de aanvoer van vorige week.…
Lees meer

Financiering

Voor uitbreiding van uw boerderij, de aanschaf van machines of een bedrijfsovername is vaak veel geld nodig. Hiervoor klopt u aan bij een bank of andere geldverstrekker. Onze accountants zorgen voor een sterk onderbouwd verhaal en daarmee een succesvolle financieringsaanvraag. AgroTeam ODG geeft inzicht in de cijfers nu en de komende jaren. Dankzij onze goede relaties met de banken in de regio weten we precies hoe we uw financieringsaanvraag het best onderbouwen.

Neem contact op

Rendement verbeteren

Hoe verbetert u financiële prestaties, zoals de inkoop van voer? Wat is het rendement van uw koe of kip? En kunt u beter exporteren of regioneel verkopen? Met onze kennis en ervaring weten we precies hoe u uw rendement kunt verbeteren. Onze dashboards geven inzicht in de gehele agrarische markt. En daar profiteert u van. Bij de start van de samenwerking inventariseren onze accountants de sterkten van het agrarisch bedrijf en de kansen die er liggen. Vervolgens komt er een voorstel waarmee uw rendement daadwerkelijk de lift in gaat.

Subsidies en kennis van productierechten

Als agrariër kunt u gebruikmaken van vele subsidieregelingen. Zo zijn er subsidies voor het verwijderen van asbest of de aanschaf van zonnepanelen.

Lees verder

Dankzij automatisering altijd inzicht in de cijfers

De basis op orde. Daar starten onze accountants en adviseurs mee. Dankzij automatisering hebben onze agrariërs altijd inzicht in de cijfers.

Lees verder

Met de accountant aan de keukentafel

“Hard werken en gewoon normaal doen”

De onderneming van de familie Pak is een echt familiebedrijf: Ruben en zijn vrouw Manon Pak zijn al de vierde generatie die werkzaam is op de boerderij. Naast een bedrijf met 60 melkkoeien en 20 stuks jongvee runt het echtpaar tegenwoordig een camperplaats en een museum op hun terrein. En ODG? “Jan de Groot is al onze accountant sinds ik een kind was”, herinnert Ruben Pak zich.

Blijf lezen

Eenvoudig overstappen

U hebt een vast aanspreekpunt. Zo hoeft u niet steeds uw verhaal opnieuw te vertellen. Transparantie in werkzaamheden en bijbehorende kosten, die voor u worden uitgevoerd. Digitalisering in de agrarische sector en bij ODG. Alle expertise in huis en binnen het netwerk.

Profiteer nu

AgroTeam

Jan de Groot AA

Partner / Agrarisch adviseur

‘Samen de uitdagingen van deze tijd te lijf’

Gerjan Smit AA

Gerjan Smit AA

Partner / Agrarisch Accountant

‘Betrouwbaar, helder en deskundig. Dat is waar ik als accountant voor sta.’

Wilbert de Greef

Assistent Accountant / Agrarisch medewerker

‘Klantgerichtheid betekent voor mij: samen met de klant een optimaal resultaat behalen’

Arjan van Donkelaar

Assistent Accountant / Agrarisch medewerker

‘Graag werk ik met cliënten samen om bedrijven naar een beter resultaat te leiden’

We komen graag bij u op de koffie

Nieuwsgierig wat de specialisten van het AgroTeam voor uw agrarisch bedrijf kunnen betekenen? Bel ons gerust. We komen vrijblijvend bij u langs om uw verhaal aan te horen en de eerste adviezen al te geven. Gericht op uw toekomst. Het gesprek is gratis en u zit nergens aan vast.

Neem contact op