• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Binnen familiebedrijven kan het best wel eens te keer gaan. Niet altijd kijkt men uit naar de kerst voor een gezamenlijke gezellige maaltijd. Terwijl de onvrede vaak goed te voorkomen is. Zo hebben wij er als accountantskantoor al regelmatig voor kunnen zorgen dat families wél aan tafel gaan. En ook nog met plezier. Hoe? Lees snel verder.

Onze accountant en adviseur begint bij familiebedrijven al tijdig over bedrijfsopvolging en  erfbelasting. Niet altijd een leuk onderwerp, vooral niet als pa en ma nog blakend van gezondheid aan het roer staan. Maar een tijdig, eerlijk advies van uw partner in ondernemen heeft al vele familiebedrijven geholpen financieel gunstige beslissingen te nemen. De ouders of grootouders hebben gekozen voor schenken bij leven, waardoor er in de toekomst, bij overlijden, veel minder belasting hoeft te worden betaald. Op deze manier schenken gebeurt met duidelijke regels voor zowel ouder als kind. Ook voor kinderen die eventueel niet binnen het bedrijf willen werken, want je wilt als ouder de gelden eerlijk verdelen. Door een expert van ODG in te schakelen, krijgen ouders en kinderen een objectief advies. De emotie blijft gelukkig achterwege. Wij merken dat het overleg tussen de verschillende familieleden rustig en vreedzaam verloopt. En na afloop, als alles duidelijk op papier staat, is men tevreden en weet iedereen waar hij aan toe is. Nu en in de toekomst. Dat zorgt voor goede gesprekken aan de eettafel.

Neem contact op met onze accountant en partner Robert of Vincent

Wilt u graag weten over hoe wij familiebedrijven helpen bij bedrijfsoverdracht? En wilt u dan ook belasting besparen? Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bel nu