• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Partner/agrarisch accountant Gerjan Smit 

‘DE CONNECTIE MET DE AGRARISCHE WERELD IS ER VAN JONGS AF AAN’ 

Als partner in ondernemen staan de experts van het ODG AgroTeam voor een persoonlijke aanpak. Onze accountants en adviseurs staan naast u en komen dan ook graag langs bij u op de boerderij, om samen met u de kansen en mogelijkheden te bespreken. Maar wie zíjn zij nu eigenlijk?  

Pudding van melk die rechtstreeks van de boerderij kwam. Het is één van de herinneringen die Gerjan Smit heeft aan z’n jeugd. “Heerlijk, met zo’n vette laag erop! Dat kun je je nu niet meer voorstellen. En vlees kwam van de boer, een halve koe, een half varken. Ik vond het als kind fantastisch om met de boer op pad te gaan, bijvoorbeeld om te hooien. Het was een mooie tijd.”  

Zien wat er leeft onder boeren, dát is belangrijk

Binnen de accountancy en advisering startte de Ermelo’er in het mkb. “In die beginperiode kwam ik al in aanraking met de agrarische branche. De afgelopen vijftien jaar heb ik me daar echt in gespecialiseerd. Mijn hart ligt daar.” Ook bedient Gerjan het mkb nog altijd. “Die diversiteit vind ik leuk! Daarbij zijn er ook zeker overeenkomsten tussen sectoren.” Zien wat er leeft onder boeren is belangrijk. “Mooi vind ik dat mijn vak veelal aan de keukentafel plaatsvindt. Daar komt van alles ter sprake. Niet alleen de bedrijfsresultaten en hoe die verbeterd kunnen worden, maar ook onderwerpen uit bijvoorbeeld de privésfeer komen op tafel; een eigen bedrijf en het privéleven liggen vaak dicht bij elkaar. Dat leidt tot boeiende gesprekken.”

Voor agrariërs is het een zware tijd. “Velen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Ik vind het belangrijk om er ook op moeilijke momenten te zíjn. Duidelijkheid en eerlijkheid, daar help je mensen mee verder. Daarbij blijf ik altijd streven naar het optimale resultaat. Zoals het tegen alle verwachtingen in rond krijgen van een financiering.”  Bijna zijn hele leven heeft Gerjan in Ermelo en Speuld gewoond, tegenwoordig woont hij in Ermelo met zijn echtgenote en hun dochter van 14 en zoons van 18 en 19. Buiten werktijd is hij regelmatig te vinden op het voetbalveld. “Het is fijn om actief bezig te zijn, met name in een teamsport. Het buiten zijn, de gezelligheid eromheen; een goede manier om jezelf op te laden.” 

Graag eens om tafel?

Wilt u graag over uw onderneming sparren of hebt u vragen over agrarische bedrijfsvoering, subsidies of investeringen? Neem gerust contact met mij op.

Mail mij Bel ons