Bijzonder uitstel loopt af: gespreid terugbetalen uitgestelde belasting

De Belastingdienst stuurt een (nieuwe) brief naar aanvragers van bijzonder uitstel, van wie het uitstel is afgelopen. Daarin wordt naast het beëindigde uitstel ook gewezen op de mogelijkheid om het uitstel te verlengen. Wordt er niet gekozen voor verlenging, dan hoeft de uitgestelde belasting niet direct en in één keer te worden terugbetaald. Het kabinet werkt momenteel een plan uit voor gespreide terugbetaling en maatwerk. Na de zomer volgt nadere informatie over het bijzonder uitstel en het betalingsvoorstel dat de ondernemer krijgt. Dit zal via de Belastingdienst bekendgemaakt worden.

Verlenging

Heeft u dus behoefte aan langer uitstel van betaling dan kunt u dit online aanvragen met het onlineformulier. Aan dit formulier kunnen ook een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose worden toegevoegd.

Uitstel aanvragen voor belastingbedragen boven de € 20.000

Wilt u uitstel van betaling aanvragen voor een belastingbedrag boven de € 20.000? In dat geval is het noodzakelijk dat u een verklaring van een derde-deskundige én een liquiditeitsprognose meestuurt bij de aanvraag van de verlenging.

Neem contact op met Onderweegs & De Groot

Hebt u hulp nodig bij het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling, het opstellen van een liquiditeitsprognose of het verkrijgen van een derde-deskundige? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Blijf op de hoogte met ODG

Uiteraard houden wij u op de hoogte omtrent deze en andere relevante ontwikkelingen via onze website, social media kanalen en de nieuwsbrief.

Wilt u ook graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.