• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf

Nieuwe blog van Jeanique Termaat in de serie Klantverhalen

Vakantie in eigen land is flink gegroeid in populariteit. Dat merk ik iedere maandagochtend weer, op het kantoor van één van mijn vaste klanten, een ondernemer in de verhuur van grote (vakantie)huizen in een prachtig natuurgebied. Alweer twee jaar rijd ik, als assistent accountant, wekelijks naar het kantoor op het landgoed, om ter plekke de administratie te doen voor deze klant. Dat ons accountantskantoor de gehele administratie verzorgt, is een gang van zaken die de ondernemer grote voordelen biedt.

Enkel flexibele kosten en korte lijnen

Als deze ondernemer iemand in loondienst had genomen voor de administratie, zou hij te maken hebben met vaste kosten zoals pensioenopbouw, verzekeringskosten en het doorbetalen van de werknemer bij ziekte. Door Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs in te schakelen heeft de ondernemer alleen te maken met flexibele kosten: hij betaalt enkel de uren die ik aan de administratie besteed. Ook is er geen sprake van een inwerktijd, er zit direct een expert aan tafel. En wel één met korte lijnen naar de accountant en de fiscalist. Als ik tijdens het verwerken van de administratie kansen voor besparingen of subsidiemogelijkheden zie, zijn mijn collega’s bij ODG zó ingeschakeld, om direct voordeel te kunnen behalen voor de ondernemer.

Totaalontzorging door het accountantskantoor

Als partner in ondernemen adviseert ODG haar klanten voor een optimaal bedrijfsrendement. De cijfers vormen altijd de basis voor advisering. Zo zorgt één van onze fiscalisten er momenteel voor dat personeel van de ene naar de andere bv van de ondernemer in vakantiehuizen wordt overgeheveld. Dit is nodig omdat er uit een onderzoek van de fiscalist is gebleken, dat het personeel in de ene bv werkzaamheden verricht die eigenlijk in de andere bv horen. Hierdoor komen de cao’s niet overeenkomen met de werkzaamheden. 

Omdat ik dicht bij het vuur zit en alle ins en outs van dit bedrijf ken, kan de fiscalist bij mij terecht om snel alle benodigde gegevens en aanvullende informatie te verkrijgen, zonder de klant hiermee te hoeven belasten. Hetzelfde gaat op voor de salarisadministratie voor deze ondernemer. Onze salarisadministrateur schakelt direct met mij en de klant heeft ook hier geen omkijken naar. Een stukje totaalontzorging, waarbij ODG zich bezighoudt met alle cijfers. Zo houdt de ondernemer zijn tijd vrij om te doen wat hij het liefst doet: ondernemen.

Op het kantoor van mijn klant werk ik samen met een vast personeelslid, iemand die de exploitatie van de huizen verzorgt voor mijn klant. Het voelt een beetje als een tweede baan, doordat ik hier zoveel tijd doorbreng. Op kantoor bij ODG in Ermelo heb ik het enorm naar mijn zin, maar die ochtend per week in deze mooie, bosrijke omgeving zorgt voor aangename afwisseling. Met een beetje geluk zie ik onderweg weer een roedel herten.


Contact met ODG

Bent u ook benieuwd wat ODG voor u zou kunnen betekenen rond het verzorgen van de administratie? Neem gerust contact met ons op, wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Bel nu Mail mij