• Al 70 jaar toonaangevend accountantskantoor
  • Compleet advies van accountants, fiscalisten en juridisch specialisten
  • Persoonlijke relatie met kennis van uw bedrijf
Barneveld Lunteren

Terugblik op het ODG Event

Samen met vele bezoekers genieten wij na van een geslaagd ODG event, dat op donderdag 17 november plaatsvond op ons kantoor in Barneveld. Hierbij een kort sfeerverslag om nog even terug te blikken of om een indruk te krijgen van de avond, als u niet aanwezig was. En hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wat is er allemaal de revue gepasseerd tijdens deze avond?

Workshop – Rendement verbeteren door MKS

Het ManagementKompasSysteem. Een slimme manier om uw bedrijfsrendement op peil te houden of zelfs te verbeteren. In een logische opbouw bespraken MKS-experts Jan de Groot en Wilbert de Greef de weg naar een economisch gezonde onderneming.

Bedrijven komen in de problemen door verschillende oorzaken. Het ontbreken van een duidelijke toekomstvisie is daar één van. Een gebrek aan winst of liquiditeit of een incidentele gebeurtenis zien we ook als oorzaken van financiële problemen langskomen. Door te kijken naar de kritieke prestatie-indicatoren (variabelen om prestaties van een onderneming te meten) en de winst- en verliesrekening, stellen de klant en de adviseur samen vast op welke factoren er rendementsverbeteringen mogelijk zijn.
Deze theorie wordt concreet gemaakt aan de hand van een fictieve voorbeeldsituatie, waaruit duidelijk wordt hoe MKS in de praktijk werkt. Het effect voor de ondernemer: meer inzicht, continuïteit en een beter rendement. Het enthousiasme van Jan en Wilbert over deze aanpak is voortgekomen uit het groeiende aantal successen dat al behaald is met MKS.

Workshop – Wat hebt u te bewijzen?

Met prikkelende stellingen zette advocaat Jaap Wolleswinkel het publiek aan het denken. Wat als je een factuur niet betaald krijgt, ga je dan naar de rechter? De meeste aanwezigen gaven aan voor het recht te gaan. Maar wat als dat bijvoorbeeld een paar duizend euro meer kost dan het bedrag dat je vergoed zou krijgen? Er gingen al minder handen omhoog. Zo ontstond een levendige discussie met uiteenlopende standpunten en boeiende inzichten.
Ook gaf Jaap een inkijkje in procedures waarbij de rechter een uitspraak wil voorkomen. Beide partijen worden in dergelijke gevallen eerst de gang op gestuurd, om daar te proberen hun geschil samen op te lossen. Het op deze manier voorkomen van een gerechtelijke uitspraak kan de betrokkenen grote voordelen bieden.
Een belangrijke tip uit deze workshop is om bij aanvang van een zakelijke relatie met een klant direct duidelijke afspraken te maken. Zo voorkomt u mogelijk al veel geschillen. 

Bierproeverij Het Platte Harnas

De avond werd afgesloten door de mannen van de Barneveldse bierbrouwerij Het Platte Harnas met hun smakelijke, zelfgebrouwen bieren en vermakelijke verhaal. Zo kwam ook de geschiedenis van Jan van Schaffelaar voorbij, waarbij werd uitgelegd hoe het nu wérkelijk kwam dat Jan onderaan de toren belandde. Met, naar alle waarschijnlijkheid, een zeer plat harnas. 

Neem contact op met ODG

Hebt u vragen over dit event of hebt u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze accountants of adviseurs of laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk met u contact op.

Neem contact op