Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Stel deze aan één van onze accountants of adviseurs. In de top 5 vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.


 
Vraag 1:

Kan ik mijn personeel nog wel iets extra's geven?

Ja dat kan nog steeds. Verschillende regelingen die hiervoor door de Belastingdienst waren opgesteld zijn vervangen door de werkkostenregeling (WKR). De WKR stelt dat de vrije ruimte 1,2% van de totale fiscale loonsom van een organisatie is. Binnen dit bedrag kunnen ondernemers hun medewerkers belonen. Denk bijvoorbeeld aan een abonnement op de sportschool of een kerstpakket. Raadpleeg altijd een accountant of belastingadviseur om de vrije ruimte te bepalen. Het is belangrijk om als werkgever binnen de vrije ruimte te blijven, want wanneer u hierboven toch nog uitgaven doet aan vergoedingen en verstrekkingen betaalt u een eindheffing van 80% aan de Belastingdienst. Voorkom deze onnodige kosten en neem contact op met Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs .


Vraag 2:

Hoe vaak moet ik btw-aangifte doen?

U doet de btw-aangifte per maand, kwartaal of jaar. De Belastingdienst beoordeelt uw onderneming en geeft aan hoe vaak de aangifte gedaan moet worden. Onze accountants en Adviseurs zorgen ervoor dat uw aangifte op tijd wordt gedaan. Een btw-aangifte die te laat binnenkomt, levert veelal een boete van de Belastingdienst op.


Vraag 3:

Wie kan mij helpen bij de administratie en de uitbetaling van lonen?

De salarisadministrateur van Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs helpt al veel ondernemers in het MKB en Grootzakelijk segment met de loonadministratie en uitbetaling van de lonen. Bij wisseling van personeel worden onder andere de Belastingdienst en het pensioenfonds tijdig geïnformeerd. U als ondernemer schakelt dus de specialist van Onderweegs & De Groot in.


Vraag 4:

Wat is het voordeel van een accountantskantoor ten opzichte van het zelf uitvoeren van de administratie?

De accountants en Adviseurs van Onderweegs & De Groot zijn breed opgeleid en hebben veel kennis op het gebied van belastingen, administratie en bedrijfseconomische vraagstukken. Hierdoor betaalt u niet te veel aan belasting en worden er tijdig kansen binnen uw bedrijf en branche gesignaleerd. Daarnaast is de accountant op de hoogte van alle relevante wijzigingen op bijvoorbeeld fiscaal gebied. U kunt als ondernemer dankzij de accountant inspelen op de actualiteit. Ervaar zelf de vele voordelen van Onderweegs & De Groot en bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Vraag 5:

Mag ik zelf kiezen of ik de dienstverlening via een pakket afsluit of kan ik gewoon op urenbasis de accountant en belastingadviseur inschakelen?

U heeft altijd de keuze hoe u onze dienstverlening wilt afnemen. Dit kan zoals u gewend bent op urenbasis of sinds 2016 via één van onze pakketten. Daarnaast kunt u een pakket afnemen en voor specifieke situaties, bijvoorbeeld advies omtrent een bedrijfsovername, betalen op basis van uren. Onze accountants en Adviseurs kunnen u transparant vertellen welke kosten de werkzaamheden met zich meebrengen.


Heeft u zelf een vraag?
Stel deze aan één van onze accountants of adviseurs.
 
Nieuws categorieen


Terug naar boven