Ondernemingsvorm

Bij de start van uw bedrijf kiest u een rechtsvorm voor uw onderneming. Deze keuze hoeft niet definitief te zijn. De ondernemingsvorm kan tijdens de looptijd van de onderneming worden aangepast. Accountantskantoor Onderweegs & De Groot adviseert u over de rechtsvorm die het past bij de omvang en de risico's van uw onderneming. Vanzelfsprekend kijken onze adviseurs welke rechtsvorm fiscaal het meest voordelig voor u is. Of u nu een ZZP-, MKB- of Grootzakelijk bedrijf heeft.

Eenmanszaak, vof en commanditaire vennootschap

Bij een eenmanszaak, een vennootschap onder firma (vof) en een commanditaire vennootschap (cv) is de ondernemer met zijn of haar privévermogen aansprakelijk voor de schulden van de onderneming. Bij een faillissement kunnen schuldeisers aanspraak maken op de privébezittingen van de ondernemer. Er bestaat namelijk bij deze ondernemingsvormen juridisch geen scheiding tussen het zakelijk vermogen en het privévermogen. Toch kiezen veel ondernemers voor één van deze rechtsvormen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de lagere ondernemerskosten of de fiscale voordelen die u als ondernemer hebt bij een eenmanszaak of vof. Denk hierbij aan de zelfstandigenaftrek die ervoor zorgt dat u een bedrag heeft vrijgesteld van de inkomstenbelasting. De Belastingdienst stelt wel eisen aan het gebruik van de zelfstandigenaftrek. Vraag onze adviseur en accountant wat voor uw onderneming de beste keuze is voor zowel de aansprakelijkheid van het vermogen als de fiscale gevolgen.

Besloten en naamloze vennootschap

Een bv of nv als rechtsvorm heeft als voordeel dat deze rechtspersoonlijkheid heeft. Niet de ondernemer zelf, maar de bv of nv is in de meeste gevallen aansprakelijk voor eventuele schulden. U bent als ondernemer (bestuurder) in dienst van de bv, waar de aandelen in bezit zijn van de aandeelhouders. Bij kleinere bv's is de bestuurder vaak ook de enige aandeelhouder, ook wel directeur-grootaandeelhouder (dga) genoemd. Voordat u een bv opricht krijgt u een uitgebreid advies van één van onze accountants over aansprakelijkheid, belasting, kapitaalinbreng en bestuur. Samen met u zorgen wij ervoor dat de oprichting van de bv vlekkeloos verloopt, via de notaris. Als uw onderneming een bv of nv is geworden, verzorgen de accountants van Onderweegs & De Groot jaarlijks de jaarrekening. Deze deponeren wij volgens de wettelijke eisen bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Een eenmanszaak aanpassen naar een bv gebeurt regelmatig, bijvoorbeeld als de winsten van de onderneming toenemen. Het belastingtarief voor een bv (vennootschapsbelasting) is lager dan de hoogste schijf van de inkomstenbelasting. Bij hogere winsten zorgt het lagere tarief voor meer fiscaal voordeel dan de extra aftrekmogelijkheid bij een eenmanszaak. Onze accountants adviseren u actief als het voordeliger is om uw onderneming voort te zetten in een bv.

ZZP

De groep ZZP'ers stijgt jaarlijks met tienduizenden ondernemers. ZZP staat voor Zelfstandige Zonder Personeel. Nederland telt ongeveer 950.000 ZZP'ers. Er zijn verschillende fiscale voordelen te behalen voor starters, maar ook voor gevorderde ondernemers binnen de groep ZZP'ers. Wel zijn er eisen vanuit de Belastingdienst gesteld aan deze voordelen. Laat daarom uw belastingaangifte altijd opmaken door een accountant, om zo maximaal gebruik te maken van de fiscale voordelen en niet bang te hoeven zijn voor de belastingcontroles die regelmatig onder ZZP'ers worden uitgevoerd. De accountants van Onderweegs & De Groot bedienen al tal van ZZP'ers in de regio's Barneveld, Ermelo, Hattem en Lunteren. Naast de fiscale voordelen die wij voor u zien, geven wij adviezen om het rendement van uw werkzaamheden te vergroten en zo uw onderneming verder te laten groeien. Verder kunnen onze accountants u alles vertellen over de wet- en regelgeving omtrent de wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) en hoe u het debiteurenbeheer optimaal inricht, waardoor uw uitgaande facturen sneller worden betaald.

MKB

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) wordt gevormd door bedrijven met een omvang tot ongeveer 250 personeelsleden of een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal van 43 miljoen euro. Het MKB wordt ook wel de smeerolie van de Nederlandse economie genoemd. Deze groep ondernemers zorgt voor ongeveer 60% van de bedrijfsomzet in Nederland. Afhankelijk van de omvang van uw bedrijf heeft u zich te houden aan een aantal wettelijke regels binnen Nederland en binnen de EU. Het is daarom raadzaam om u goed te laten adviseren door onze accountant over de regels waaraan u moet voldoen. De eisen aan een micro-onderneming met betrekking tot de jaarrekening zijn bijvoorbeeld aangepast. Het voordeel voor u als ondernemer is dat u door de aanpassing van deze regels minder kosten gaat maken. Onze accountants en adviseurs helpen veel ondernemers binnen het MKB om de onderneming verder te laten groeien. Hoe kan de inkoop efficiënter worden gedaan, het rendement worden verbeterd en het klantenbestand worden uitgebreid? Ook bij kredietaanvragen bent u bij het accountantskantoor aan het juiste adres. Onderweegs & De Groot kent de weg in het landschap van kredietverlening en helpt zo uw onderneming verder.

Grootzakelijk

Als middelgroot accountantskantoor op de Veluwe heeft Onderweegs & De Groot alle expertise in huis om bedrijven binnen het segment Grootzakelijk verder te helpen. Dit doen onze adviseurs vanuit de visie 'Uw partner in ondernemen'.Heldere dienstverlening voor een scherpe maandelijkse prijs

Wilt u meer uit uw bedrijf halen? Dan helpen wij u verder. Onze accountants en adviseurs zijn uw partner in ondernemen. De financiële cijfers combineren wij met de kansen die wij in uw markt zien. Verder gaan dan alleen rapporteren, leidt tot een beter resultaat. U kunt ervoor kiezen om onze dienstverlening op regiebasis af te nemen (u betaalt dan een afgesproken bedrag per uur). Of u kiest ervoor om één van onze pakketten af te nemen. Het voordeel voor u is dat u vooraf precies weet welke werkzaamheden wij voor u uitvoeren en welke kosten daar maandelijks aan zijn verbonden. Transparant en overzichtelijk.

Accountantskantoor Onderweegs & De Groot biedt verschillende pakketten. Zo is er altijd een pakket op maat voor uw onderneming. Verder kunt u kiezen om aanvullende diensten af te nemen in een pakket. U houdt dan grip op de kosten en profiteert tegelijkertijd van de vele voordelen.

  • Vast bedrag per maand
  • Altijd een fiscale check
  • Meer tijd voor ondernemen
Keuze uit onze maatwerk pakketten
De inhoud van onze pakketten vindt u hier overzichtelijk op een rij. Wilt u uw zaken Goed voor elkaar hebben? Onze basisdienstverlening vindt u in pakket Goed. Of ontvangt u graag meer uren advies en regelmatig financiële updates? Kies dan voor pakket Beter of pakket Best. Dienstverlening op urenbasis behoort bij ODG Accountants en Adviseurs vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden. Als dit uw voorkeur heeft, kiest u voor Regiebasis en ontvangt u een offerte op basis van de diensten die u wilt afnemen.
Pakket Goed
Pakket Goed
Meer over dit pakket
Pakket Beter
Pakket Beter
Meer over dit pakket
Pakket Best
Pakket Best
Meer over dit pakket
Regiebasis
Regiebasis
Meer over dit pakket
 
 
Wat zeggen anderen over Onderweegs & De Groot?

Accountantskantoor Onderweegs & De Groot geeft advies aan veel ondernemers in de regio Barneveld, Ermelo, Hattem en Lunteren. Van ZZP en MKB tot grootzakelijk. Lees wat ondernemers vinden van bijvoorbeeld ons bedrijfsadvies en belastingadvies en neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze dienstverlening.

'ODG heeft oog voor detail, is oprecht geïnteresseerd in wat we doen en durven tegengas te geven als dat nodig is. De accountants en adviseurs zijn een aanrader!'
Marc de Graaf
'De accountant van Onderweegs & De Groot heeft echt met ons meegedacht en geholpen om de bedrijfsfinanciering rond te krijgen.'
Veluwehof Natuursteen
'De soepele bedrijfsoverdracht is volledig te danken aan ODG. De accountants en fiscalisten zijn echt een partner van de ondernemer!'
Adri Ras
'De accountants verstaan hun vak. Wij hebben onze agrarische activiteiten kunnen uitbouwen met een museum omdat ODG heeft gezorgd voor een passende bedrijfsfinanciering'
Familie Pak
Terug naar boven