Bedrijfsadvies

Hoe gaat u om met de veelkleurige vraagstukken die uw groeiende organisatie met zich meebrengt? En aan wie gaat u eigenlijk uw onderneming overdragen? Is er automatisch opvolging voor uw bedrijf? Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs gaat graag met u in gesprek over vragen die verder gaan dan het niveau van de jaarrekening.

Onze accountants en adviseurs zijn in staat vakkundig te adviseren over bedrijfseconomische thema's, zoals het aanboren van nieuwe markten, het staken van een onderneming, de fiscaaltechnische mogelijkheden van bedrijfsoverdracht of het zoeken naar geschikte opvolging. Onze adviseurs kunnen over elk van deze onderwerpen met u sparren: Onderweegs & De Groot is uw partner in ondernemen.

Bedrijfsadvies, corporate consultancy

Bij het overnemen van het bedrijf van bijvoorbeeld uw ouders (bedrijfsopvolging), de aankoop van een onderneming of een fusie komt veel kijken. Wat is de onderneming namelijk precies waard? Gaat u niet teveel betalen? Of verdwijnt er niet te veel geld naar de Belastingdienst? En wat is de rol van uw onderneming ná de fusie? Onze accountants gaan met uw plannen aan de slag. De aan te kopen onderneming of fusiepartner wordt in kaart gebracht door middel van diverse kengetallen. Hiermee krijgt u goed zicht op hoe de onderneming er financieel voor staat. Ook kijken wij naar de terugverdientijd van bijvoorbeeld investeringen en beoordelen onze accountants de balansposten. Staan de eigendommen wel voor de juiste prijs op de balans, of is de waarde te hoog? En hoe worden de goodwill en voorraden beoordeeld? Het boekenonderzoek, ook wel due diligence-onderzoek genoemd, is essentieel bij een belangrijke investeringsbeslissing zoals bedrijfsovername of fusie. De uitkomst van het due diligenceonderzoek is de waarde van de onderneming. Deze waarde en het onderliggend rapport bieden u een sterke onderhandelingspositie bij de aankoop of de fusie. Maar met het leveren van het rapport zit ons werk er niet op: uiteraard voeren onze accountants en fiscalisten de onderhandelingen graag samen met u.

Bedrijfsovername of fusie

Bij het overnemen van het bedrijf van bijvoorbeeld uw ouders (bedrijfsopvolging), de aankoop van een onderneming of een fusie komt veel kijken. Wat is de onderneming namelijk precies waard? Gaat u niet teveel betalen? Of verdwijnt er niet te veel geld naar de Belastingdienst? En wat is de rol van uw onderneming ná de fusie? Onze accountants gaan met uw plannen aan de slag. De aan te kopen onderneming of fusiepartner wordt in kaart gebracht door middel van diverse kengetallen. Hiermee krijgt u goed zicht op hoe de onderneming er financieel voor staat. Ook kijken wij naar de terugverdientijd van bijvoorbeeld machines en beoordelen onze accountants de balansposten. Staan de eigendommen wel voor de goede prijs op de balans, of is de waarde te hoog? En hoe worden de goodwill en voorraden beoordeeld? Het boekenonderzoek, ook wel due diligence-onderzoek genoemd, is essentieel bij een belangrijke investeringsbeslissing zoals bedrijfsovername of fusie. Slotsom van het due diligenceonderzoek is de waarde van de onderneming. Deze waarde en het onderliggend rapport bieden u een sterke onderhandelingspositie bij de aankoop of de fusie. Maar met het leveren van het rapport zit ons werk er niet op: uiteraard voeren onze accountants en fiscalisten de onderhandelingen graag samen met u.

Bedrijfsverkoop

De verkoop van een bedrijf heeft vaak veel impact op de ondernemer. Na soms tientallen jaren te hebben gebouwd aan een onderneming, heeft de verkoop ook emotionele impact. De accountant van Onderweegs & De Groot beseft dit als geen ander en begeleidt de verkoop graag zo goed mogelijk. Voor de verkoop van de onderneming wordt de verkoopprijs in samenspraak bepaald. Ook brengen de accountants en adviseurs de fiscale gevolgen van de verkoop in kaart. Schakel ons bij de verkoop van uw onderneming tijdig in. Een eenmanszaak omzetten in een BV en die vervolgens direct verkopen, heeft vaak een belastingheffing van 52% als gevolg. Onze adviseurs weten hoe het betalen van belasting bij de verkoop van een onderneming kan worden voorkomen of geminimaliseerd.Heldere dienstverlening voor een scherpe maandelijkse prijs

Wilt u meer uit uw bedrijf halen? Dan helpen wij u verder. Onze accountants en adviseurs zijn uw partner in ondernemen. De financiële cijfers combineren wij met de kansen die wij in uw markt zien. Verder gaan dan alleen rapporteren, leidt tot een beter resultaat. U kunt ervoor kiezen om onze dienstverlening op regiebasis af te nemen (u betaalt dan een afgesproken bedrag per uur). Of u kiest ervoor om één van onze pakketten af te nemen. Het voordeel voor u is dat u vooraf precies weet welke werkzaamheden wij voor u uitvoeren en welke kosten daar maandelijks aan zijn verbonden. Transparant en overzichtelijk.

Accountantskantoor Onderweegs & De Groot biedt verschillende pakketten. Zo is er altijd een pakket op maat voor uw onderneming. Verder kunt u kiezen om aanvullende diensten af te nemen in een pakket. U houdt dan grip op de kosten en profiteert tegelijkertijd van de vele voordelen.

  • Vast bedrag per maand
  • Altijd een fiscale check
  • Meer tijd voor ondernemen
Keuze uit onze maatwerk pakketten
De inhoud van onze pakketten vindt u hier overzichtelijk op een rij. Wilt u uw zaken Goed voor elkaar hebben? Onze basisdienstverlening vindt u in pakket Goed. Of ontvangt u graag meer uren advies en regelmatig financiële updates? Kies dan voor pakket Beter of pakket Best. Dienstverlening op urenbasis behoort bij ODG Accountants en Adviseurs vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden. Als dit uw voorkeur heeft, kiest u voor Regiebasis en ontvangt u een offerte op basis van de diensten die u wilt afnemen.
Pakket Goed
Pakket Goed
Meer over dit pakket
Pakket Beter
Pakket Beter
Meer over dit pakket
Pakket Best
Pakket Best
Meer over dit pakket
Regiebasis
Regiebasis
Meer over dit pakket
Wat zeggen anderen over Onderweegs & De Groot?

Accountantskantoor Onderweegs & De Groot geeft advies aan veel ondernemers in de regio Barneveld, Ermelo, Hattem en Lunteren. Van ZZP en MKB tot grootzakelijk. Lees wat ondernemers vinden van bijvoorbeeld ons bedrijfsadvies en belastingadvies en neem contact met ons op als u meer wilt weten over onze dienstverlening.

'ODG heeft oog voor detail, is oprecht geïnteresseerd in wat we doen en durven tegengas te geven als dat nodig is. De accountants en adviseurs zijn een aanrader!'
Marc de Graaf
'De accountant van Onderweegs & De Groot heeft echt met ons meegedacht en geholpen om de bedrijfsfinanciering rond te krijgen.'
Veluwehof Natuursteen
'De soepele bedrijfsoverdracht is volledig te danken aan ODG. De accountants en fiscalisten zijn echt een partner van de ondernemer!'
Adri Ras
'De accountants verstaan hun vak. Wij hebben onze agrarische activiteiten kunnen uitbouwen met een museum omdat ODG heeft gezorgd voor een passende bedrijfsfinanciering'
Familie Pak
Terug naar boven