Blog

Regelmatig schrijft één van de medewerkers van Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs een blog over een actueel onderwerp.

Heeft u vragen of wilt u met de blogger in gesprek? Bel gerust of stuur een e-mail.


 
Alsnog omzetbelasting terugvragen door afschaffing landbouwregeling 19-02-2018
De afschaffing van de landbouwregeling kan voor u als agrarisch ondernemer gunstig uitpakken. Hoe? Dat leest u hier.
Lees meer

Geven loont 30-11--0001

De aangifte inkomstenbelasting 2015 moet weer worden ingediend. In deze column willen wij daarom de giftenaftrek onder de aandacht brengen. Het doen van giften leidt tot een verlaging van het inkomen, waardoor minder belasting hoeft te worden betaald. Giften zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen als ze aan twee voorwaarden voldoen. Ten eerste: De gift moet gedaan worden aan een goeddoelinstelling die de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) heeft. Daarnaast geldt voor de giften een drempel van 1% van het verzamelinkomen (inkomens uit box 1, 2 en 3 bij elkaar) tot een maximum van 10% van dit inkomen. Er zijn twee soorten giften.

Lees meer

Belastinggeld terug door toepassen middeling 30-11--0001
De aanslag inkomstenbelasting 2015 zal inmiddels alweer zijn ontvangen. Als u geen bezwaar heeft gemaakt, dan zal deze aanslag ongeveer zes weken daarna onherroepelijk vaststaan. U kunt eens voor uzelf nagaan of u mogelijk in aanmerking kunt komen voor een belastingteruggave door toepassing van de middelingsregeling.
Lees meer

Cijfers combineren met kansen 08-12-2016
Kies het juiste moment voor de aanschaf van een auto van de zaak. Dit kan veel voordeel opleveren! Lees de blog van fiscalist Mr. G. H. (Gerard) Fennema RB
Lees meer

Minder belasting betalen? Wij helpen u graag 04-04-2017
De meesten van u hebben de aangifte inkomstenbelasting (IB) 2015 alweer de deur uit gedaan. Nu nog even de op te leggen aanslag afwachten. De aanslagen worden dit jaar zowel per post als digitaal verstuurd, mits u de persoonlijke berichtenbox hebt geactiveerd.
Lees meer

Lastenverlichting 04-04-2017
De Nederlandse bevolking wordt dit jaar getrakteerd op lastenverlichting. Een aantal maatregelen lichten wij graag voor u uit.
Lees meer

Aangifte inkomstenbelasting: nuttige tips op een rij 04-04-2017
De tijd voor de aangifte inkomstenbelasting breekt weer aan. In deze column een aantal onderwerpen waaraan u kunt denken als u de aangifte invult. Zo laat u geen belastingvoordeel liggen.
Lees meer

Loop geen subsidie mis 04-04-2017
Veel MKB-ondernemers lopen subsidies mis. Dat komt doordat een uitgebreid onderzoek naar subsidiekansen en een eigen bedrijf draaiende houden nu eenmaal niet samengaan. Gelukkig heeft ODG Accountants en Adviseurs daar een oplossing voor.
Lees meer

Vraag tijdig uw toeslagen aan 01-05-2017
In de praktijk blijkt dat veel mensen die recht hebben op toeslagen, die vergeten aan te vragen. Deze mensen laten een hoop geld liggen. Indien u recht hebt op toeslagen over 2016, dan kunt u deze nog aanvragen tot 1 september 2017 via toeslagen.nl.
Lees meer

Hypotheek en belasting: wat betekent dat voor u? 25-05-2017
Met betrekking tot de eigen woning geldt in Nederland dat er een bijtelling is van een eigenwoningforfait (deze is afhankelijk van je WOZ-waarde). De hypotheekrente die u betaalt, is aftrekbaar als de hypotheek betrekking heeft op de eerste woning. Als het bedrag aan hypotheekrente hoger is dan de bijtelling, dan heeft u een aftrekpost.
Lees meer
Nieuws categorieen


Terug naar boven