Blog

Regelmatig schrijft één van de medewerkers van Onderweegs & De Groot Accountants en Adviseurs een blog over een actueel onderwerp.

Heeft u vragen of wilt u met de blogger in gesprek? Bel gerust of stuur een e-mail.


 
Let op! Deadline voor het terugvragen van btw uit EU-landen 30-08-2019
Het is nog mogelijk om tot 1 oktober 2019 een verzoek tot teruggave van de btw uit een EU-land in te dienen.
Lees meer

Als het ondernemersbloed begint te stromen 29-05-2019
Bent u in loondienst, maar hebt u het plan opgevat om zelfstandig ondernemer te worden? Of heeft u een uit de hand gelopen hobby en wilt u met uw eigen bedrijf verder? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan. In deze column leest u welke zaken in ieder geval belangrijk zijn.
Lees meer

Sparringpartner Onderweegs & De Groot staat naast de ondernemer aan het roer 26-03-2019
Onlangs stelde een ondernemer mij op een feestje de vraag: “Allemaal heel belangrijk hoor, die cijfers waarmee jij werkt, maar saaie kost… Wat maakt het uit wie ik daarvoor inschakel? Waarom zou dat ODG moeten zijn?” Als vakidioot stak ik natuurlijk direct van wal met een avondvullend programma J. Onderstaand verhaal vat de rest van de avond goed samen.
Lees meer

Tips om belasting te besparen 19-12-2018
Begin deze maand stapte een inwoner van Hattem ons kantoor binnen met de vraag hoe hij als particulier belasting kon besparen. Met concrete adviezen heb ik hem op weg geholpen. Deze adviezen wil ik u niet onthouden.
Lees meer

Geld verdienen door juist invullen van de belastingaangifte 17-04-2018
Aangifte doen via de site van de Belastingdienst lijkt makkelijk, maar vraagt om extra aandacht. Maakt u gebruik van de vooraf ingevulde aangifte? Controleer dan alle gegevens goed en vul deze zo nodig aan. In deze column enkele aandachtspunten die veel geld kunnen opleveren.
Lees meer

Belastingaangifte in 2018: de zoektocht naar aftrekposten 23-03-2018
Sinds 1 maart kan er weer belastingaangifte worden gedaan. Wat valt op dit jaar? Mensen die aangifte doen, zoeken op de site van de Belastingdienst vooral naar informatie over aftrekposten.
Lees meer

Alsnog omzetbelasting terugvragen door afschaffing landbouwregeling 19-02-2018
De afschaffing van de landbouwregeling kan voor u als agrarisch ondernemer gunstig uitpakken. Hoe? Dat leest u hier.
Lees meer

Direct de stand van zaken in beeld 28-11-2017
Door automatisering wordt steeds meer mogelijk, ook in de accountancy. ODG Accountants en Adviseurs loopt hierin natuurlijk voorop. Wij hebben dit jaar een flinke stap voorwaarts gezet op het gebied van automatisering.
Lees meer

Tips om dit jaar nog belasting te besparen 27-10-2017
Het jaar loopt alweer bijna op zijn eind. Dit is het moment om te bekijken of u nog belastingvoordeel kunt behalen. Daarom volgen nu enkele tips om geld te besparen of te verdienen.
Lees meer

Hoogtepunten belastingplan 2018 21-09-2017
Dinsdag 19 september was het weer zover: Prinsjesdag. Hierbij zijn onder andere de fiscale plannen voor het komende jaar gepresenteerd in het belastingplan 2018. Het belastingplan bevat voornamelijk reparatiewetgeving. Het demissionaire kabinet past op de winkel.
Lees meer
Nieuws categorieen


Terug naar boven